Fodbold

Fravalg gør ondt på profil – men ’løbet var kørt’

Vito Hammershøy-Mistrati er blevet styrket mentalt op til torsdagens vigtige kamp mod Jablonec. Årsagen bag er et brændt straffespark i Odense.

Tidligere havde det ødelagt hele kampen for ham, men i søndags gjorde det ham til matchvinder.

Forud for torsdagens Europa Conference League-kamp mellem Randers og Jablonec fra Tjekkiet fortæller Vito Hammershøy-Mistrati, hvordan han i weekendens Superligakamp mod OB var stolt over at rejse sig mentalt efter et brændt straffe.

Det gør lidt ondt, men jeg havde godt set den komme

Vito Hammershøy-Mistrati

- Det handler om at jeg i mine lidt yngre dage, i en så skelsættende situation, ville have været ødelagt i resten af kampen, siger han til TV 2 SPORT.

- Så ville jeg gå og tænke over det og hade mig selv. Men jeg er blevet ældre, og erfaring hjælper selvfølgelig også. Så jeg var faktisk god til at lægge det bag mig og ikke tænke over det i resten af kampen.

OB 1-2 Randers

  • 1-0 Mads Frøkjær (18')
  • Brændt straffespark Vito Hammershøy-Mistrati (32')
  • 1-1 Stephen Odey (56')
  • 1-2 Vito Hammershøy-Mistrati (83')

- Jeg tror bare, det har noget at gøre med, at jeg er blevet ældre og ikke bliver pigesur. Jeg tror, det er kommet med alderen, siger Mistrati.

I gamle dage var du så blevet sur?

- Ja, så var resten af kampen blevet ødelagt. Så ville jeg gå og tænke over det og være sur på mig selv, og så kan man jo ikke spille godt.

Sparker ikke mod Jablonec

Det missede straffespark har dog fået konsekvenser for Mistrati, der i tilfælde af et straffespark til kronjyderne ikke vil blive valgt til at sparke.

- Det har jeg det helt fint med. Det er fair. Nu har jeg brændt to, og så må det være en anden, der får lov.

Gør det ondt på selvforståelsen?

- Det gør lidt ondt, men jeg havde godt set den komme. Det er sgu helt fint. Jeg havde godt tænkt, at nu var det løb kørt. Det er okay. Det forstår jeg, siger en smilende Vito Hammershøy-Mistrati til TV 2 SPORT.

Forudser svært kamp

Mistratis positive oplevelse i weekenden har styrket danskeren forud for torsdagens europæiske kamp, der er yderst vigtig for Randers FC.

Et nederlag vil nemlig efterlade kronjyderne med blot to point for tre gruppekampe, hvilket vil gøre et videre avancement svært.

Omvendt kan en sejr potentielt sende Randers op på førstepladsen i gruppen, hvorfor kampen altså kan blive af afgørende betydning.

Selv erkender Mistrati også at torsdagens kamp er vigtig, og midtbanespilleren har stor respekt for den tjekkiske modstander.

- Det bliver en svær kamp, det er der ingen tvivl om. Vi kommer til at få problemer, det er helt sikkert. Men jeg tror også, det er en kamp, vi kan vinde. Og hvis vi vinder, ser det rigtig godt ud, siger Mistrati.

Gruppe D (efter to kampe)

  1. Alkmaar 4 point (3-2)
  2. Jablonec 3 point (1-1)
  3. Randers FC 2 point (3-3)
  4. CFR Cluj 1 point (1-2)

Kampen mellem Randers FC og Jablonec begynder torsdag klokken 21.00 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.