Fodbold

Her er dommen over de danske hold i Europa efter 'øv-aften'

Fire danske hold spillede europæisk fodbold torsdag aften, og det blev en aften uden dansk sejr. Læs analyser fra ekspertkommentatorerne her.

Torsdag aften blev den hidtil dårligste europæiske kampdag i denne sæson set med danske briller.

Der blev ikke hentet en eneste sejr i de fire kampe på tværs af Europa League og Conference League. Derfor var det også ganske naturligt den værste pointhøst hidtil.

FC Midtjylland fik et enkelt point på hjemmebane, Randers et enkelt point i Tjekkiet, mens både FCK og Brøndby løb ind i nederlag. Og så gjorde FCK det endda hjemme i Parken.

- Det er en ærgerlig aften for dansk fodbold i Europa, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen om de danske holds præstationer.

- Der var sat noget på spidsen i Midtjylland, hvor de skulle have point. De nøjedes med et enkelt. Brøndby har det svært og havde en vanskelig opgave, mens det var op ad bakke for FCK med rødt kort. Det var opgør, der ikke forløb, som man havde ønsket for dansk fodbold. Især når vi tænker på, FCK og FCM havde hjemmebanekampe. Det er en øv-aften i pointmæssig forstand.

Nedenfor fælder TV 2 SPORTs eksperter, der kommenterede de respektive kampe, dom over de danske holds indsatser torsdag aften. En kampdag, der markerede halvvejen i årets europæiske gruppespil.

FC Midtjylland 1 - 1 Røde Stjerne

Jakob Michelsen:

- Det er svært at lave en dom i dag. Her til aften er det resultatmæssigt nogenlunde, mens det spillemæssigt var rigtig godt. FCM spiller en rigtig god kamp i særligt første halvleg, hvor de er det bedste hold på banen - ligesom tilfældet var i første runde på hjemmebane mod Ludogorets. Men i begge hjemmekampe har de jo kun fået to uafgjorte på trods af stort spilovertag. Det var stolpe ud i dag. Røde Stjerne var yderst effektive og scorer på deres førte halve chance.

- Det er svært at give karakter, fordi det har været spillemæssigt godt, men vi kan ikke trække pointudbyttet over middel. Det er mellemfornøjet, det her. De har ikke helt fået som fortjent, hvis der er noget, der hedder det i fodbold.

Et mål af Dyhr sikrede FC Midtjylland et point mod Røde Stjerne på hjemmebane. Video: TV 2 SPORT

FCK 1 - 2 PAOK

Peter Graulund

- Det ender med at blive en forfærdelig aften for FCK. Kampen blev allerede ødelagt efter otte minutter, hvor en fejl midt på banen førte til endnu en fejl, og så står Grabara med sit røde kort, hvilket kastede hele gameplanen for opgøret i vasken. Det var op ad bakke, og FCK fortsatte med at lave de her personlige fejl i resten af første halvleg. Det kostede ekstremt dyrt. Fuldt fortjent, at FCK var bagud ved pausen. De rettede lidt op efter pausen og fik stille og roligt kæmpet sig ind i kampen. De lykkedes fint med et mål af en brandvarm Pep Biel.

- FCK levede for overraskelsen de sidste ti minutter og havde chancen med Lerager. Men det havde måske været for meget. Det havde været mod spil og chancer, hvis FCK havde fået et 2-2-resultat. De personlige fejl kostede her til aften.

Græske PAOK blev overmagten, da et FCK-mandskab i undertal tabte 1-2. Video: TV 2 SPORT

Rangers 2 - 0 Brøndby

Andreas Laudrup

- Man må sige, at Rangers var et markant bedre hold end Brøndby på dagen. Rangers leverede flot og spillede en god kamp, og Brøndby havde ikke modtrækket til at lukke ned for Rangers. Brøndby stressede for meget på bolden og formåede ikke at skabe det store i etableret spil. De fik dog alligevel tre chancer, hvor Uhre misbrugte en friløber. Det kunne have ændret kampens forløb.

- Pointmæssigt er det måske, som vi havde regnet med. Udfordringen ligger nærmere i, de ikke har scoret endnu. Det er problematisk. Du kan ikke vinde en kamp uden at have scoret. Men det positive ved fodbold er, at Brøndby allerede nu kan fokusere på næste kamp mod Rangers på hjemmebane. Men der er noget, der skal rettes op på.

Brøndby kom aldrig helt ind i kampen mod Rangers, som hev sejren sikkert i land. Video: TV 2 SPORT

Jablonec 2 - 2 Randers

Kasper Lorentzen

- Det er godkendt, fordi Randers stadig lever i gruppen. De har haft to svære destinationer i Tjekkiet og Rumænien nu. Nu har de to hjemmekampe mod Jablonec og Cluj, der bliver afgørende for dem. Det vigtigste var, at de ikke tabte.

- Aftenen er godkendt, fordi de ikke taber, men man havde forventet mere. Så gode var Jablonec ikke. Randers er bagud to gange, men jeg synes faktisk, de i første halvleg viser, de er langt bedre. Jablonec er dygtige i feltspillet, og det gør, at de bliver farlige. Og det scorer de også begge deres mål på. Anden halvleg var meget rodet, og Randers havde ikke kontrollen. Så set kampens forløb i betragtning, hvor Randers var bagud to gange, var det godt at komme til Danmark med 2-2. Men det kunne være blevet til mere.

Kampen mod Jablonec lignede længe det første nederlag til Randers i Conference League, men randrusianerne fik en håndsrækning i form af et sent straffespark. Video: TV 2 SPORT