Fodbold

Her får FCK-keeper direkte rødt efter få minutter

FCK kom bagud blot otte minutter efter det røde kort til målmand Kamil Grabara.

FCK fik en fuldstændig forfærdelig start på torsdagens Conference League-kamp.

Her er Græske PAOK på besøg, og kampen var ikke mange minutter gammel, før hjemmeholdet kom i modvind. Den polske FCK-målmand, Kamil Grabara, fik direkte rødt kort efter otte minutter for at tage bolden med hænderne uden for feltet.

- Det er et unødvendigt boldtab på midten, hvor de bliver fanget i ubalance. Men det røde kort kan ikke diskuteres. Han er langt ude på skovtur og gør sig lidt ekstra bred, lyder den umiddelbare vurdering fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund, der kommenterer kampen.

FCK-holdet blev fanget i en omstilling, hvor Grabara fór ud af sit mål. Han kom dog alt for langt ud. Faktisk helt derud, hvor man som målmand ikke må bruge hænder.

Grabara valgte dog at tage sine hænder i brug alligevel, hvorfor han helt korrekt måtte forlade banen. Peter Graulunds analyse lyder - helt naturligt - at FCK's planer nu er helt ødelagte.

- Det er et forfærdeligt boldtab efter en forkert på beslutning på midten af banen. FCK's gameplan er totalt smadret efter kun otte-ti minutter, vurderer Graulund.

Det er karrierens første røde kort for den tidligere AGF-målmand.

Formationsskift og ny målvogter

FCK-træner Jes Thorup var selvsagt nødsaget til at reagere med det samme.

Den tidligere førstekeeper Kalle Johnsson kom på banen, og det blev på bekostning af stortalentet William Bøving fra FCK-angrebet.

FCK spillede i første omgang i en 4-3-3-formation, og efter det røde kort endte de ud i en 4-3-2 med Jonas Wind og Pep Biel alene på toppen.

Grabara været fast mand i FC København siden ankomsten i sommer. Han har spillet samtlige kampe - på nær pokalkampen mod Nykøbing FC. Torsdag spillede han sin kamp nummer 21 i FC København.

Godt ti minutter efter det røde kort kom FCK bagud, da forsvarsspilleren Sidcley Ferreira Pereira scorede med hovedet.

Efter et rødt kort til FCK's målmand måtte københavnerne hente bolden i eget net på grund af en PAOK-scoring. Video: TV 2 SPORT