Fodbold

38-årig Brøndby-spiller fik "vanvittig" oplevelse, da han debuterede i Europa

Thomas Mikkelsen forklarede inden kampen, at han netop skiftede til Brøndby i håbet om at få debut i Europa.

Det er de færreste fodboldspillere, der holder drømmen om at spille europæisk fodbold i live, hvis det ikke er sket i en alder af 38 år.

Men for målmanden Thomas Mikkelsen blev netop dén drøm vækket til live, da han i sommer skiftede Lyngby ud med Brøndby og en tjans som reserve.

Og torsdag aften skete det så. Førstemålmanden Mads Hermansen var skadet, og derfor skulle 38-årige Thomas Mikkelsen starte inde i udekampen mod den skotske traditionsklub Rangers FC.

Selvom det blev til et nederlag, havde Mikkelsen alligevel en stor aften på Ibrox Stadium i den skotske storby.

- Det var et fantastisk stadion med en vanvittig kulisse. Både dem og Brøndbys fans var fantastiske. Vi kan ikke være tilfredse med, at vi taber 2-0, men jeg synes, vi tager herfra med æren i behold, siger Brøndby-målmanden til TV 2 SPORT.

Thomas Mikkelsen har i det hele taget haft nok at se til den seneste uge. Søndag spillede han sin første kamp i Superligaen for de danske mestre, hvor det blev til en 3-2-sejr over Vejle.

"Det var derfor, jeg kom til Brøndby"

Allerede i begyndelsen af ugen stod det klart, at han også skulle vogte målet i torsdagens Europa League-kamp, og det var alligevel noget specielt for manden, der aldrig tidligere havde spillet en klubkamp i en europæisk turnering.

- Jeg havde ikke lige regnet med at skulle spille sådanne kampe, men det var derfor, jeg kom til Brøndby IF i sommer. Det var håbet om at komme til at det, sagde Thomas Mikkelsen inden kampen til Brøndbys hjemmeside.

I udekampen mod Glasgow FC fik Thomas Mikkelsen som ventet nok at se til, og efter 18 minutter måtte han for første gang hente bolden ud af målet. Det skete igen efter en halv times spil.

Mikkelsen leverede i løbet af kampen flere store redninger, og i den anden ende havde Brøndby også et par nærgående forsøg. Målmanden ærgrer sig over, at det var på dødbolde, at de blev straffet, men ellers er han godt tilfreds.

- Alle danske hold ville have svært ved at møde Rangers på deres hjemmebane. Jeg synes, vi har ære af kampen, siger Thomas Mikkelsen.