Fodbold

Nordmænd "gik og drømte", da de gav Mourinho historisk lussing

De norske spillere havde svært ved at forstå, at de ydmygede Roma og José Mourinho.

Det var vilde scener, der udspillede sig i det nordlige Norge torsdag aften.

Eksotiske Roma med José Mourinho ved roret gæstede Bodø/Glimt i Nordland. Og det blev en oplevelse, José Mourinho hurtigt skal forsøge at glemme.

Nordmændene var altdominerende og sendte italienerne hjem med tenniscifrene 6-1. Det var første gang i Mourinhos trænerkarriere, at hans hold lukkede seks eller flere mål ind i en kamp. Og Mourinho har altså været træner i 1008 kampe, skriver statistikbureauet Opta.

- Jeg ved ikke helt, hvor jeg er lige nu. Det var fuldstændig uvirkeligt. I kampens sidste ti minutter gik jeg rundt og troede, jeg drømte. Det er helt vildt det her, siger den dobbelte målscorer Erik Botheim til VG efter kampen.

- Det er virkelig sjovt, så jeg vil takke tilskuerne på stadion i dag. Jeg får kuldegysninger af stemningen. Vi stod sammen som et hold og kørte dem over, og det var utrolig sjovt at spille, siger holdkammeraten Ola Solbakken til NRK.

De forsvarende norske mestre var niveauer over Mourinhos mandskab torsdag aften. Ifølge den portugisiske Roma-træner skyldes det, at han havde roteret størstedelen af sit hold.

- Ansvaret er mit. Jeg besluttede mig for at spille med det her hold, og jeg gjorde det med gode intentioner. Jeg ville give muligheden til spillere, der arbejder hårdt uden at spille så meget.

- På en kunstbane og i det her klima valgte jeg at spare rigtig mange spillere, og vi tabte til et hold, der havde mere kvalitet end os, siger Mourinho til Sky Sports ifølge Tutto Mercato.

Da Roma var bagud henholdsvis 1-2 og 1-3 prøvede Mourinho at reagere ved at skifte stjernerne på banen. Her kom spillere som Tammy Abraham, Lorenzo Pellegrini og Henrik Henrikh Mkhitaryan blandt andre på banen.

Bodø/Glimt 6 - 1 Roma

  • 8' 1-0: Botheim
  • 20' 2-0: Berg
  • 28' 2-1: Perez
  • 52' 3-1: Botheim
  • 71' 4-1: Solbakken
  • 78' 5-1: Pellegrino
  • 80' 6-1: Solbakken

Roma kan finde meget lidt glæde i tordsagens ydmygende nederlag. De kan glæde sig over, det ikke var klubbens største nederlag i europæisk sammenhæng. Roma tabte i 2007 med hele 7-1 til Cristiano Ronaldo og Manchester United.

'Det er for vildt'

Det er ikke første gang, Bodø/Glimt skaber overskrifter.

I sidste sæson smadrede det norske holde Eliteserien, hvor de vandt ligaen suverænt efter at have scoret 103 mål og blot lidt ét nederlag.

Dansker Kasper Junker og Philip Zinckernagel var en stor del af dynastien sidste år, hvor de var involveret i 50 mål tilsammen. Sidstnævnte skiftede til Watford, hvorefter han i denne sæson er udlejet til Nottingham Forrest. Og Zinckernagel sad selv og fulgte med i kampen torsdag aften.

- Det er for vildt. Bodø/Glimt er fandens gode. Det er så stærkt, det de har gang. De får Roma til at ligne et ordinært hold i Eliteserien, skriver han til norske VG.

Bodø/Glimt er stadig ubesejret efter de tre første kampe i Conference League.

Europa Conference League Grp. C

Europa Conference League Grp. C
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
15320134+911
25311159+610
35203410-66
45014110-91