Fodbold

Tre danske hold har gode chancer i Europa, siger ekspert

Efter tre ud af seks gruppekampe i Europa- og Conference League er det kun Brøndby, der er i overhængende fare for europæisk exit, mener ekspert.

Efter tre ud af seks europæiske gruppekampe er mulighederne bestemt til at få øje på for de danske deltagere.

Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Jakob Michelsen efter tordagens kampe, der endte med point til Midtjylland og Randers samt nederlag til Brøndby og FCK.

- FCK og Randers står med gode muligheder for at spille europæisk fodbold efter jul – og det har FC Midtjylland egentlig også, siger Jakob Michelsen om forventningerne til de danske hold i den sidste halvdel af gruppespillet.

- Det ser vanskeligere ud for Brøndby efter en skuffende aften i går, hvor ingen af de danske hold formåede at vinde, selvom deres kampe ikke på forhånd så helt umulige ud.

Pointmæssigt ser det bedst ud for FC København og Randers, mens FC Midtjylland og Brøndby efterhånden skal rette blikket mod tredjepladsen i Europa League-grupperne, der giver adgang til Conference League efter julepausen. Sådan lyder vurderingen fra Michelsen, der her gennemgår de fire danske hold.

Brøndby IF

- Det er her, det ser vanskeligst ud. De har spillet tre kampe uden at score, men resultaterne i den svære pulje har flasket sig for dem, så Brøndby er faktisk med i puljen endnu. Men hjemmekampen mod Rangers skal vindes, hvis håbet om at gå videre i Europa League skal bibeholdes.

- Mindre kan måske gøre det, hvis vi ser på tredjepladsen, der giver adgang til Conference League. Og heldigvis ser Brøndby bedre ud i den hjemlige liga, end da gruppespillet startede - men kampen mod Rangers er en nøglekamp i forhold til at spille sig videre, siger Jakob Michelsen.

Programmet

 1. Hjemme mod Prag: 0-0
 2. Ude mod Lyon: Tabte 3-0
 3. Ude mod Rangers: Tabte 2-0
 4. Hjemme mod Rangers: Spilles 4/11
 5. Hjemme mod Lyon: Spilles 25/11
 6. Ude mod Prag: Spilles 9/12

FC Midtjylland

- Skæbnen har været hård ved Midtjylland, for de har spillet to fremragende hjemmekampe mod Ludogorets og Røde Stjerne. De har spillet til at vinde, men de står med to uafgjorte resultater – og når de så tabte til Braga, så står de i en vanskelig situation i forhold til at gå videre i Europa League, siger Jakob Michelsen og tilføjer:

- De har manglet nogle af de marginaler, de havde i kvalifikationen mod Celtic, for FCM har egentlig spillet godt i fem ud af seks halvlege. Nu er det en must win i næste runde mod Røde Stjerne, hvis de skal blive i Europa League. Heldigvis for FCM kan tredjepladsen sikre europæisk fodbold efter nytår – her bliver opgøret mod Ludogorets i sidste runde formentlig afgørende.

Programmet

 1. Hjemme mod Ludogorets: 1-1
 2. Ude mod Braga: Tabte 3-1
 3. Hjemme mod Røde Stjerne: 1-1
 4. Ude mod Røde Stjerne: Spilles 4/11
 5. Hjemme mod Braga: Spilles 25/11
 6. Ude mod Ludogorets: Spilles 9/12

FC København

- Jeg har en klar forventning om, at FCK går videre. De har en hjemmekamp mod Bratislava, hvor de i princippet kan afgøre det. Jeg forventer ikke, Lincoln kommer til at tage point fra de andre, så FC Københavns udekamp mod PAOK kommer nok til at afgøre, om de går videre som etter eller toer i gruppen, siger Jakob Michelsen.

- Det er i øvrigt værd at bemærke, at førstepladsen i Conference League-grupperne springer en knockout-runde over, så derfor er det ikke uden betydning, om FCK bliver nummer et eller to.

Programmet

 1. Ude mod Slovan Bratislava: Vandt 3-1
 2. Hjemme mod Lincoln: Vandt 3-1
 3. Hjemme mod PAOK: Tabte 2-1
 4. Ude mod PAOK: Spilles 4/11
 5. Ude mod Lincoln: Spilles 25/11
 6. Hjemme mod Slovan Bratislava: Spilles 9/12

Randers FC

- De har imponeret i gruppespillet, hvor de har spillet tre meget, meget modne kampe. Ret beset kunne de godt have fået flere point, men tre uafgjorte kampe – to af dem på udebane i Østeuropa – stiller Randers med gode muligheder. Randers har minimum været på højde med både Jablonec og Cluj, og dem får de på hjemmebane i de kommende kampe. Samtidig har Alkmaar gjort rent bord ud over den uafgjorte kamp mod Randers, så derfor er Randers helt sikkert i spil til andenpladsen i gruppen, siger Jakob Michelsen.

Programmet

 1. Hjemme mod Alkmaar: 2-2
 2. Ude md Cluj: 1-1
 3. Ude mod Jablonec: 2-2
 4. Hjemme mod Jablonec: Spilles 4/11
 5. Hjemme mod Cluj: Spilles 25/11
 6. Ude mod Alkmaar: Spilles 9/12