Fodbold

- De næste mange El Clásicos kan komme til at handle om de to

To af verdens største fodboldtalenter Ansu Fati og Vinícius Jr. deler græstæppe for blot tredje gang søndag eftermiddag i El Clásico.

Se El Clásico på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 15.15

Rivaliseringen mellem FC Barcelona og Real Madrid var i mange år også en rivalisering mellem Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Ansigterne på fodboldens vel nok største ligaopgør.

Nu begynder rampelyset for alvor at tilhøre Ansu Fati og Vinicius Jr.

- Lige nu kan man sige, det er de to største talenter, rivaliseringen ligger imellem. Det er to spillere, der kan nå hele vejen. siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup.

- Hvis de fortsætter med at udvikle sig, får vi jo netop den rivalisering på spillersiden, vi har været vant til at se på banen mellem de to største stjerner, og så er det jo dem, alt kommer til at handle om i de næste mange El Clasicos.

Begge spillere forventes at starte inde i sæsonens første El Clásico søndag eftermiddag.

Gerard Piqué, Barcelona-spiller

- Vinícius er hurtigere, mere kraftfuld og mere rendyrket. Fati har talentet til at score, og han kan spille som angriber.

- Jeg vil sige, at Fati er en bedre målscorer, men Vinícius er meget stærk, og i 1-mod-1-situationer er han en af de bedste i verden.

/Managingmadrid

Et Real Madrid-ansigt med "ekstreme" færdigheder

I den spanske hovedstad har kongeklubbens efterhånden selvskrevne mand på venstrekanten fået en forrygende sæsonstart.

Den lynhurtige brasilianer har allerede bidraget til flere scoringer, end han gjorde i hele sidste sæson.

- Lige nu er Vinícius Jr. en af de bedste spillere i LaLiga. Han er tidligere blevet kritiseret for manglende effektivitet, men det må man så sandelig sige, at han har lagt på sit spil.

- Vi har jo altid vidst, at han har de her ekstreme færdigheder med en ekstrem fart og en ekstrem evne til at udfordre sin direkte modstander, siger Andreas Laudrup.

Real Madrid fik 3-3 mod Levante takket være indskiftede Vinicius.

Da Real Madrids offensiv blev en Cristiano Ronaldo fattigere i sommeren 2018, ankom Vinícius Jr. som fremtidens stjerne på og udenfor banen, men nu begynder fremtid så småt at blive nutid.

- Det er helt sikkert det, Real Madrid forventer og håber på. Vinícius er en spiller, de kan få gavn af i mange år, og som kan blive ansigtet på Real Madrid udadtil.

La Masias nye 10'er har hele pakken

I Barcelona er morgendagens stjerne også allerede ved for alvor at træde i karakter.

Ansu Fati er fortsat på vej mod topformen efter næsten et års skadespause, men ikke desto mindre har han i denne sæson overtaget det legendariske nummer 10 efter Lionel Messi.

Julio Salinas, tidligere Barcelona-spiller

- Ansu Fati giver noget mystik. Han bevæger på fornemmelse og humør, og han er et friskt pust for Barcelona.

- Vinicius Jr. har transformeret Real Madrid, og det er ham, der kan vende op og ned på tingene når som helst.

/Marca

- Man har brug for den nye store stjerne, og så er Fati jo også fra La Masia (klubbens talentakademi, red.), så det er naturligt, at han skal være frontfigur for FC Barcelona, siger Laudrup.

Hvad den unge spanier ikke har rent fysisk i den interne duel med Vinícius Jr., kompenserer han for på andre områder ifølge eksperten.

- Han har jo hele pakken. Han har fart og kan drible, uden at have lige så ekstreme færdigheder som Vinícius. Men han er en bedre kombinationsspiller, han tænker ekstremt hurtigt, og så har han en – i mine øjne - medfødt evne til at være en målscorer. Han er så dygtig til at finde målet.

Det så man så sent som i seneste spillerunde, hvor Ansu Fati startede inde for første gang efter sin skadespause og scorede til 1-1 i hjemmesejren.

FC Barcelona-spillerne Ansu Fati og Memphis Depay var med til at bringe sejren hjem til catalanerne. Video: Caroline Tarrasson

- Selve opbygningen til målet ser jo simpelt ud, da han afleverer bolden gennem tre Valencia-spillere og får den igen, og det var jo også det, Messi var rigtig dygtig til - at bruge sine medspillere til at gøre sig selv god.

For præcis et år siden blev Fati desuden den yngste nogensinde til at score i et El Clásico med sine 17 år og 359 dage. Vinícius Jr. har også scoret et enkelt mål mod Barcelona.

- Fordel Vinícius

Sæsonens første El Clásico foregår i Ansu Fatis Barcelona.

Og i et rivalopgør, der typisk lever sit eget liv hævet over formkurver og store favoritværdigheder, står Real Madrids brasilianske lyn med det bedste udgangspunkt i den indbyrdes duel.

Paco Jémez, tidligere landsholdsspiller

- Vinícius er i form og har en masse selvtillid i øjeblikket. Lige nu er en af de bedste driblere overhovedet.

- Fati gør det rigtig godt, men jeg ved ikke, om han holder alle 90 minutter i El Clásico. Nok ikke. Men det betyder, at han kommer til at give alt, hvis han ved, tiden på banen bliver begrænset.

/Marca

- Jeg vil give fordelen til Vinícius på baggrund af, at Fati har været skadet så længe. Rent fysisk er han ikke på hundrede procent, mens Vinícius har præsteret på et vanvittigt højt niveau, fastslår Andreas Laudrup.

Vinder Barcelona, går man forbi Real Madrid i LaLiga, mens en udesejr vil resultere i et hul på fem point mellem de to efter ni kampe.

 • Alder

  18
  21
 • Kampe

  48
  129
 • Mål

  15
  21
 • Oplæg

  6
  28
 • Kampe i denne sæson

  5
  11
 • Spilleminutter i denne sæson

  160
  833
 • Mål i denne sæson

  2
  5
 • Oplæg i denne sæson

  1
  5

Hvem synes du er den bedste af de to?