Fodbold

Kaos-scener udsatte aftenbrag

Sure fans brændte blandt andet hul i målnettene, hvorfor kampen mellem Saint-Etienne og Angers i den franske Ligue 1 blev udskudt i mere end en time.

Det regnede med fyrværkeri i Frankrig fredag aften.

Ligue 1-kampen mellem Saint-Etienne og Angers blev udsat i mere end en time, fordi det blev for farligt og uansvarligt at starte kampen til tiden.

Det skriver flere franske medier heriblandt L'Equipe og LeParisien.

Få minutter inden kampens dommer skulle fløjte opgøret i gang, var banen forvandlet til Det Røde Hav. I mere end bogstavelig forstand. Kort inden starten fløj det med romerlys og nødblus fra tribunen i så voldsom en grad, at fodboldstadionet lignede en krigszone.

Det illustrerer videoer, der florerer på internettet, mens billeder fra minutter før kampstart bekræfter de vanvittige scener:

Den franske RMC-journalist Jay Edward delte denne video på Twitter:

Udskudt i en time

Kampen endte med at blive udskudt i lidt over en time. Det blev den blandt andet, fordi nettet i målene fik brandhuller og derfor skulle udskiftes.

Urolighederne på Saint-Etiennes hjemmebane, Stade Geoffroy-Guichard, skyldes klubbens historisk dårlige tilstand.

De grønblusede har i mange år været en del af subtoppen i Frankrigs bedste fodboldrække, men i denne sæson befinder holdet sig på en øjeblikkelig sidsteplads.

Det er efter 11 kampe endnu ikke blevet til en sejr, og allerede timerne inden fredagens kamp viste tilhængerne deres utilfredshed med dette banner:

Kampen skulle have været startet klokken 21 dansk tid, men endte med at blive udskudt til lidt over klokken 22.

Saint-Etienne-fansene forlod dog kampen i ekstase på trods af blot et enkelt point. Efter at have været bagud med 0-2 fik Mickael Nade udlignet til 2-2 for hjemmeholdet dybt inde i kampens tillægstid.