Fodbold

Real Madrid vinder sæsonens første El Clásico

Real Madrid er tilbage på førstepladsen i LaLiga efter en 2-1-sejr over ærkerivalen FC Barcelona.

Real Madrid har stadig krammet på FC Barcelona.

Søndag vandt den spanske hovedstadsklub 2-1 på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, og det var Real Madrids fjerde El Clásico-sejr i træk.

Dermed er Real Madrid igen førerhold i LaLiga. Madrid-klubben har 20 point, mens Barcelona er på 8-pladsen med 15 point. Real Sociedad kan dog tilbageerobre førstepladsen med point mod Atlético Madrid søndag aften.

FC Barcelona - Real Madrid 1-2

  • 32' 0-1 David Alaba (assist: Rodrygo)
  • 90+4' 0-2 Lucas Vázquez
  • 90+7' 1-2 Sergio Agüero (assist: Sergino Dest)

Sådan forløb El Clásico

Af Ritzau

Det traditionsrige opgør mellem de to storklubber er som regel fyldt med nærkampe og aggressivitet, og det var også tilfældet søndag, ligesom spillerne flere gange røg i skænderier.

Barcelona skabte mest før pausen, og efter 25 minutter fik Sergino Dest en kæmpemæssig mulighed. Efter flot forarbejde fra Memphis Depay var han helt fri foran Thibaut Courtois i Real Madrid-målet, men han sendte bolden langt over kassen.

Anderledes effektiv var Real Madrids David Alaba. Efter et veludført kontraangreb fik østrigeren bolden på kanten af feltet i venstre side og tordnede den ind i modsatte side af målet. Det var hans første mål i den hvide trøje.

Gerard Pique var tæt på en udligning på hovedstød kort efter, men Real Madrid var i front efter 1. halvleg.

To scoringer i tillægstiden

I 2. halvleg satte Real Madrid sig tungt på spillet og pressede Barcelona langt tilbage. Karim Benzema kom tæt på en scoring, da han efter 62 minutter trykkede af fra en god position i feltet, men bolden endte lige på Barcelona-målmand Marc-André ter Stegen.

Undervejs i halvlegen blev Sergio Agüero sendt i spil til sin tredje kamp for Barcelona, og han bød ind med en god mulighed efter 84 minutter, men skarpheden manglede.

Barcelona forsøgte med et pres i slutfasen, men Real Madrid stod solidt, og i tillægstiden lukkede Lukas Vazquez kampen med en scoring til 2-0, da han gled bolden i mål.

Sergio Agüero pyntede på resultatet kort før slutfløjt. Det var argentinerens første mål for Barcelona.