Fodbold

FCM's resultater efter europæiske kampe har "ændret sig totalt"

FC Midtjylland har vundet syv ud af syv mulige i Superligaen efter europæiske kampe i midtugen.

Se FCM i Europa på TV 2 PLAY

Det er en balancegang for de fleste klubber at spille europæisk i midtugen og Superliga i weekenden. Det ligner dog, at FC Midtjylland har knækket koden i forhold til de hjemlige kampe.

Søndag vandt midtjyderne 3-2 over SønderjyskE, og med resultatet hev klubben den syvende sejr ud af syv mulige i sæsonen hjem efter at have spillet europæiske kampe i midtugen.

- Vi er blevet langt bedre til at spille europæisk, uden at det har kostet i Superligaen, siger midtjydernes anfører, Erik Sviatchenko.

- Jeg mindes vores første sæson i Europa League, hvor en kommentator nævnte, at Midtjylland ikke havde vundet i ni kampe i Superligaen. Jeg kunne slet ikke huske, at vi var så dårlige, når vi var gode i Europa.

- På den front har det ændret sig totalt. Nu er vi både gode til at spille Superliga og europæiske kampe. Der er vi virkelig kommet langt. Det er absolut ikke held.

- Der er en selvforståelse i Midtjylland, der hedder, at man skal præstere europæisk, og så skal man hjem og være mesterskabsfavorit, og det formår vi at påtage os.

Ny udfordring for træneren

Bo Henriksen er stolt over statistikken, og han fortæller, at det er noget, der bliver brugt meget energi på i klubben.

- Jeg har jo faktisk aldrig prøvet at spille europæisk som træner før, men det er noget, vi har brugt rigtig meget energi på.

- Vi har et team, der analyserer alting. De sørger for, at spillerne præsterer bedst muligt, og det er fordi man i en længere periode har været i Europa.

- Vi har gjort mange ting rigtigt, og det skal vi være stolte af, siger Bo Henriksen.

Selv om både midtjydernes træner og anfører er stolte over statistikken, så halter det lidt mere efter i de europæiske kampe, hvor det kun er blevet til to point i tre kampe i Europa League.

Bo Henriksen mener, at det skyldes små nuancer, at det ikke er blevet til mere.

- Vi er stolte over udtrykket i de europæiske kampe, men vi skal dog blive bedre til de små nuancer. Vi har vist, at vi kan være med mod alle modstandere, og at vi også er bedre end nogle af dem, siger Bo Henriksen.

Den 4. november skal FCM igen spille europæisk, når klubben skal en tur til Serbien for at spille mod Røde Stjerne.

Kampen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.