Fodbold

Træner hylder dansk stortalent efter afgørende scoring

Wahid Faghir åbnede sin målkonto for tyske Stuttgart med en udlignende scoring dybt inde i overtiden i søndagens Bundesliga-kamp.

Der er scoringer, der får tilskuerne til at klappe, og så er der scoringer, der får et helt stadion til at vælte i jubel. Sidstnævnte variant stod den 18-årige danske angriber Wahid Faghir for søndag aften i Bundesliga-kampen mod Union Berlin.

Den tidligere Vejle-spiller modtog bolden på kanten af feltet, vippede den fornemt til venstre med ydersiden og sparkede bolden i mål til slutstillingen 1-1 efter 93 minutters spil. Og så kunne tilskuerne ellers gå amok.

Scoring har dog ikke kun affødt positive reaktioner fra de jublende Stuttgart-fans. Holdets træner Pellegrino Matarazzo har også været ude med de helt store roser til den unge dansker.

- Når knægten dukker op i straffesparksfeltet, kan man se, at han udstråler en målfare. Han kan skyde med venstre og højre, og han har også et godt hovedspil, siger Matarazzo ifølge Kicker.

Samtidig blev træneren spurgt ind til, hvad Faghir skal gøre fremadrettet for at blive endnu bedre, og her faldt svaret prompte.

- Det vigtige er, at han fortsætter med at arbejde og bliver på jorden, siger han.

Kommer i fornemt selskab

Ikke nok med at scoringen sikrede Stuttgart et vigtigt point, så sparkede Faghir sig også ind i historiebøgerne i Bundesliga-klubben.

Danskeren blev nemlig den næstyngste målscorer i klubbens historie - kun overgået af en af de helt store tyske stjerner.

Nummer et på listen er nemlig ingen ringere end den tyske landsholdsspiller Timo Werner, der spillede på førsteholdet i Stuttgart fra 2013-2016. Inden da havde han 11 år som ungdomsspiller i klubben.

Werner var 17 år og seks måneder, da han nettede i 2013, mens Faghir var 18 år og 87 dage.

Faghir har indtil videre spillet to kampe for Stuttgart. I søndagens opgør blev han skiftet ind efter 55 minutter.

Stuttgart ligger nu 13 i Bundesligaen efter ni kampe.