Fodbold

- Han har forbedret sig massivt, siger træner om "misforstået" 'AC'

Andreas Christensens træner i Chelsea, Thomas Tuchel, udtaler sig i pæne vendinger om danskeren i forbindelse med en mulig kontraktforlængelse.

- Han er meget stærk, meget pålidelig, og han har endnu ikke nået sit fulde potentiale.

Chelsea-træner Thomas Tuchel er fuld af rosende ord om danske Andreas Christensen i et interview med den engelske avis The Guardian.

Her fortæller den tyske træner, at Andreas Christensen er vigtig for Chelsea, og at danskeren virkelig har udviklet sig den seneste tid.

- Han kan blive en topspiller for os i de kommende år, og det bliver han forhåbentlig, for han kommer fra akademiet.

- Han ved, hvad det kræver, og han har forbedret sig massivt indtil videre, men det er ikke slut endnu. Man bliver nødt til at vise det gang på gang, siger Tuchel til avisen.

Misforstået udstråling

Den tyske træner fortæller, at danskerens lidt stille væsen kan være misledende, for 'AC' er en hård forsvarsspiller, der ikke er bange for at slå sig ifølge Tuchel.

- Nogle er mere højlydte, andre er mere aggressive, og nogle er mere rolige.

- Han er en stille fyr. Meget intelligent, og nogle kan måske misforstå ham en smule, hvis de dømmer ham ud fra personlighed.

- For han er en hård forsvarsspiller, og han er ikke for sky til at lave hårde taklinger og vinde dueller. Han har fundet sit sted, siger Tuchel til The Guardian.

Andreas Christensen

Alder: 25

Position: Midterforsvar og defensiv midtbane 

Klub: Chelsea FC (siden 2015)

Kampe: 137

Mål: 1

Landsholdskampe: 52

Landsholdsmål: 1

Kan være fortid til sommer

Men selvom Tuchel påskønner den danske landsholdsspiller, er det ikke sikkert, at træneren råder over ham efter sommer.

For danskerens kontrakt i Chelsea udløber efter sæsonen, og derfor kan Andreas Christensen altså allerede til januar forhandle direkte med andre klubber om et muligt sommerskifte.

Selv virker det til, at begge parter ønsker at finde en løsning, og tidligere i oktober fortalte Andreas Christensen til Chelseas hjemmeside, at det så godt ud.

- Det er svært at vide, hvordan tingene ender. Der er meget snak. Jeg vil ikke sige så meget, men jeg synes, det ser godt ud. Jeg er glad for at være i Chelsea, sagde han til klubbens hjemmeside.

I samme forbindelse bekræftede Tuchel, at Chelsea også ønsker en forlængelse.

- Vi tror fuldt og fast på ham, og han har gjort det virkelig godt indtil videre, og det er alles mål, at han skal fortsætte sådan hos os, sagde Tuchel ifølge Ritzau.

'AC' er, ifølge The Guardian, blevet tilbudt en fireårig kontrakt i Chelsea med mulighed for et år mere, men parterne er altså ikke nået frem til en løsning.

Avisen The Times beretter, at der faktisk ikke har været kontakt mellem parterne siden august måned, hvorfor der altså kan være længere til en aftale end først antaget.

Årsagen til stilstanden i forhandlingerne skulle være, at 'AC' i det nye tilbud fortsat vil være blandt de dårligere betalte spillere i klubben på trods af sin voksende status.

Siden Thomas Tuchel i januar blev ansat som Chelsea-træner, har 'AC' spillet 29 kampe og scoret ét mål for Chelsea.

Danskeren blev blandt andet indskiftet, da Chelsea tilbage i maj måned vandt Champions League mod Manchester City.