Fodbold

- Jeg bryder mig ikke om det, jeg oplevede, siger Koeman

FC Barcelonas træner Ronald Koeman blev omringet af en gruppe vrede fans, da han var på vej væk fra stadion efter weekendens kamp mod Real Madrid.

At være cheftræner for en af verdens største fodboldklubber er en udsat post. Præsterer holdet ikke, vil fans, journalister og andre med forventninger til klubben råbe op, og store dele af kritikken vil i sidste ende pege i retning af dig.

Den del kan FC Barcelonas manager Ronald Koeman formentlig skrive under på.

Hollænderen har de seneste måneder været udsat for hård kritik fra flere kanter, fordi Barcelona ikke har præsteret på fordums niveau. Søndag nåede presset på Koeman hidtil uanede højder, da han siddende i sin bil blev omringet af en gruppe vrede fans udenfor Camp Nou efter 1-2-nederlaget til Real Madrid.

Og den situation sætter han nu ord på for første gang.

- Jeg bryder mig ikke om det, jeg oplevede i søndags. Det ville være rarere at få et bifald. Men igen: Jeg foretrækker folk, der kender klubbens situation bedre end de fyre, siger Koeman ifølge den spanske avis Sport.

- Vi er ved at forbedre tingene. Man skal ikke fokusere på ét resultat, om end jeg forstår skuffelsen over at tabe til Madrid.

Nyder tiden i Barcelona - så længe det varer

Siden de voldsomme scener udenfor FC Barcelonas stadion har både klubben og dets tidligere anfører Carles Puyol været ude at fordømme handlingerne.

Puyol mener, at fansene skal støtte op i stedet for at kritisere, og at Koeman skal have tid til at få den nye gruppe til at blomstre.

Men lige meget hvad, kan Koeman formentlig ikke komme udenom, at sædet brænder en smule under ham. Den del er han selv fuldstændig klar over, men han forsøger alligevel at være positiv.

- Der er ting nok at glæde sig over ved den vej, det går nu. Jeg er også gammel nok til at nyde at være der, hvor jeg er. Jeg vil nyde en atmosfære som den, man oplevede på stadion. Men jeg er afhængig af resultater.

- Dog vil jeg nyde det, uanset om der er otte år mere, et år mere eller tre måneder mere, siger Koeman.

Den hollandske træner, der også tidligere har gjort sig som spiller i klubben, har været cheftræner i klubben siden august 2020.

FC Barcelona ligger på 9.-pladsen i LaLiga, hvor de dog har spillet en kamp færre end fire af de hold, der ligger over dem i tabellen.