Fodbold

Rangers-legenden Walter Smith er død

Skotske Walter Smith, der stod i spidsen for Rangers, Everton og Skotland, er død 73 år gammel.

Det skotske trænerikon Walter Smith er død i en alder af 73 år.

Det bekræfter den skotske klub Rangers, som Smith stod i spidsen for i to perioder.

- Det er med dyb sorg, at vi annoncerer bortgangen af vores tidligere manager, formand og klublegende, Walter Smith, skriver Rangers i en erklæring.

Smith var manager for Rangers i perioderne fra 1991 til 1998 og igen fra 2007 til 2011.

I den mellemliggende tid stod han i spidsen for Everton og derefter Skotlands landshold.

I Rangers stod han i spidsen for hele ti mesterskaber. Blandt andet syv år i træk fra 1991 til 1997. I de tre sidste sæsoner var det med Brian Laudrup blandt de største stjerner på banen.

Laudrup havde haft et svært ophold i Italien hos Fiorentina og Milan, da han kom til Rangers i 1994 og her skulle opleve karrierens bedste år.

- Det havde været nogle hårde år i Italien, men da jeg ankom til Glasgow og mødte Walter Smith, var jeg fuldstændig solgt. Både til klubben, men også til Walter som menneske, siger Brian Laudrup til Ekstra Bladet.

- Han var en fantastisk leder, der efter få uger vidste, hvad ens kone hed, og hvor gamle ens børn var. Han spurgte altid ind til, hvordan man havde det derhjemme, for han vidste, man ikke kunne levere, hvis man ikke havde det godt.

Da Smith kom tilbage til Rangers var han med til at vinde tre mesterskaber på stribe, og i den periode nåede Rangers også Uefa Cup-finalen, som i 2008 blev tabt til Zenit Sankt Petersborg.

Som spiller nåede han knap så meget. Smith var forsvarsspiller og tilbragte det meste af karrieren i Dundee United.