Fodbold

Sportens store stjerner jubler, efter 21-årig springer ud som homoseksuel

Josh Cavallo spiller i den bedste australske fodboldrække og sprang onsdag ud i en video på Twitter.

På trods af herrefodboldens verdensomspændende popularitet er der forsvindende få, som springer ud som homoseksuelle.

Ser man bort fra amerikaneren Collin Martin i 2018, har professionel fodbold været tom for offentligt homoseksuelle, aktive spillere.

Tak, Josh Cavallo - for din styrke og dit mod

Arsenal

Det er nu ændret, efter at Josh Cavallos klub Adelaide United onsdag har delt en video på Twitter, hvor spilleren åbner op omkring sin seksualitet.

- Der er noget, jeg ønsker at fortælle. Jeg er fodboldspiller og homoseksuel, fortæller Cavallo.

I videoen sætter Josh Cavallo blandt andet ord på en opvækst præget af frygt for, at drømmen om professionel fodbold og det at være homoseksuel ikke kunne forenes.

- I min opvækst følte jeg et behov for at gemme mig selv væk, fordi jeg skammede mig. Skammede mig, fordi jeg aldrig ville være i stand til at gøre det, jeg elsker, og være homoseksuel. Jeg gemte, hvem jeg virkelig er for at forfølge en drøm, jeg har haft siden barndommen.

- Det eneste, jeg drømmer om, er at spille fodbold og blive behandlet som alle andre, siger han.

Vil være et forbillede

Josh Cavallo fortæller, at han ønsker at inspirere andre i samme situation.

- Jeg er træt af at leve et dobbeltliv. Det er udmattende, og det ønsker jeg ikke, at andre skal opleve. Jeg vil vise alle, som kæmper og er bange, at du ikke behøver at lade, som om du er en anden.

I kølvandet på offentliggørelsen fortæller Josh Cavallo, at frygten for, hvordan udmeldingen ville blive modtaget, er blevet gjort til skamme.

- Jeg troede, at folk ville se anderledes på mig, efter jeg sprang ud. At de ville behandle mig anderledes, sige grimme ting eller gøre grin med mig, men det har ikke været tilfældet.

- Det at springe ud over for mine elskede, mine venner, mine holdkammerater og mine trænere har været fantastisk. Den støtte, som jeg har modtaget, har været overvældende. Det har fået mig til at spekulere over, hvorfor jeg har gået og gemt på det her så længe.

Positive reaktioner

Herunder har vi samlet et par af de mange reaktioner, som er strømmet ind fra professionelle sportsudøvere:

Gerard Piqué (FC Barcelona): - Hej Josh Cavallo. Jeg har ikke fornøjelsen af at kende dig personligt, men jeg vil gerne takke dig for at tage det her skridt. Fodboldverdenen er langt efter sin tid, og du hjælper os i den rigtige retning, skriver han på Twitter.

Antoine Griezmann (Atlético Madrid): - Jeg er stolt af dig, Josh Cavallo, skriver angriberen på Twitter.

Arsenal: - Tak, Josh Cavallo - for din styrke og dit mod. Du er en inspiration for millioner. Alle fortjener retten til at være, hvem de er. Fodboldverdenen er et bedre sted i dag takket være dig, skriver klubben på Twitter.

Nyheden er også nået til basketverdenen, hvor den tidligere Los Angeles Lakers-stjerne Pau Gasol har ytret sig positivt: - I 2021 burde det her ikke være en nyhed. Tak for det her skridt fremad for sporten. Godt ord, skriver han på Twitter.

Den tidligere tyske landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger, den tidligere amerikanske landsholdsspiller Robbie Rogers og svenskeren Anton Hysén sprang ud i slutningen af eller efter karrieren.