Fodbold

Barca præsenterer Koemans afløser

FC Barcelona lader træneren for klubbens B-hold tage over i en midlertidig periode efter fyringen af Ronald Koeman.

Et halvt døgn efter fyringen af Ronald Koeman har FC Barcelona præsenteret hans midlertidige afløser: Sergi Barjuan.

Den nuværende træner for Barcelonas andethold skal stå i spidsen for førsteholdet i en ikke nærmere defineret periode. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Ifølge adskillige spanske medier er Sergi Barjuan indsat som afløser, mens FC Barcelona arbejder på at tilknytte klubbens tidligere anfører Xavi Hernandez som træner.

Xavi er i øjeblikket træner for Al Sadd SC i Qatar.

Flere var i spil

Tidligere på dagen skrev både Mundo Deportivo og AS, at Sergi Barjuan ville få jobbet som midlertidig træner - efter alt at dømme i de kommende kampe mod Alaves, Dynamo Kiev og Celta Vigo.

Går alt efter klubbens plan, vil Xavi kunne debutere som Barcelona-træner på hjemmebane i lokalopgøret mod Espanyol den 20. november. Det er den første kamp efter landskamppausen i november.

Ud over Sergi Barjuan var den tidligere Brøndbyassistent og U21-landstræner for Danmark Albert Capellas også i spil til jobbet som midlertidig Barcelonatræner.

Det skriver Sport med en henvisning til radioprogrammet 'El món' på RAC1.

Har spillet for klubben

Men valget faldt altså på Sergi Barjuan, eller bare Sergi, som mange kalder ham, der kom til Barcelona allerede som ungdomsspiller.

Derfra spillede han sig op gennem de interne rækker og fik debut i 1993. Den tidligere venstreback spillede 386 kampe for klubben, før han skiftede til Atlético Madrid i 2002.

I 2005 indstillede han sin aktive karriere, og siden har han haft en række mindre og kortvarige trænerjobs. Han blev ansat som træner for Barcelonas andethold tidligere i år.

FC Barcelona oplyser, at Sergi præsenteres for spillertruppen senere torsdag. Fredag stiller han op til et pressemøde.