Fodbold

Serie 1-træner måtte give et halvt hold tung besked før pokalbrag mod Brøndby

Der venter spillerne hos Aalborg Freja noget af en oplevelse, når de spiller 1/8-finale i pokalturneringen.

Normalt hedder modstanderne Sulsted, Flauenskjold eller Jetsmark.

Torsdag er anderledes for serie 1-klubben Aalborg Freja. På imponerende vis har den nordjyske serieklub kvalificeret sig til 1/8-finalerne i pokalturneringen. Her møder de Superliga-holdet fra Brøndby. Og det bliver stort. Rigtig stort.

- Det er den største enkeltstående kamp i klubbens historie - også taget oplevelsen i betragtning, siger Mark Hellerup, der er træner i den nordjyske serieklub, til TV 2 SPORT.

Kampen spilles på Aalborg Stadion, hvor AaB normalt har til huse. I skrivende stund er der solgt 3.500 billetter. Normalt ser 100 mennesker til, når serieklubben spiller. Derfor er det ikke så underligt, at træneren har set frem til kampen i noget tid.

- Vi glæder os, som vi aldrig har glædet os til en fodboldkamp før. Vi ved godt, at der skal et mirakel af helt astronomiske dimensioner til, for at vi overhovedet har en chance mod dem, men det går vi ikke så meget op i, siger Mark Hellerup, der bakkes op af målmand og anfører Simon Gasberg.

- Det er en kæmpe oplevelse. En stor kamp for klubben og alle os spillere. Vores familier og alle omkring synes, det er fedt, at vi er nået så langt. Det er helt utroligt, at vi skal møde Brøndby, siger Simon Gasberg til TV 2 SPORT.

En tung besked

Tirsdag trænede Aalborg Freja-truppen for sidste gang inden torsdagens pokalmøde med Brøndby.

En lidt længere træning end normalt blev afsluttet med lidt pizza, fortæller cheftræneren. Men desværre endte træningen også med en træls besked til flere spillere, som havde håbet at blive udtaget til kamptruppen.

Kun 18 af de i alt 35 mand i A-truppen kan nemlig få plads på holdet mod Brøndby.

- Alle vil jo gerne i kamptruppen. Det kunne jeg ikke. Det var faktisk også en tung dag at skulle skuffe nogen. Jeg hiver jo en drøm ud af hånden på dem. Det synes jeg sgu også var lidt hårdt, siger Mark Hellerup.

Han tilføjer, at der nogle gange er afbud til serie 1-kampene. Tirsdag havde alle mand meldt sig klar.

Må lukke seks mål ind

Der er selvsagt ikke mange, der levner Aalborg Freja en chance. Cheftræneren forsikrer, at holdet vil gøre alt, hvad de kan. Men faktisk har han opsat et lidt alternativt succeskriterie.

- Vi har sagt, at de maksimalt må lave seks mål.

Niveauinddelingen i dansk fodbold

I rangeret rækkefølge ser niveauinddelingen ud på følgende måde i dansk fodbold

  1. Superligaen
  2. 1. Division
  3. 2. Division
  4. 3. Division
  5. Danmarksserien
  6. Fyns-, Jyllands-, Sjællands- og Københavnerserien
  7. Serie 1, Bornholmsserien og Lolland-Falsterserien
  8. Serie 2
  9. Og så videre

Og så har de et stort ønske, hvis alt klapper.

- Vi har en drøm om at lave et mål. Hvis vi er bagud sent i kampen – også med mere end fem mål – er det ikke utænkeligt, at vi prøver at satse. Det ser man ikke så tit.

- Men så kan det sgu godt være, at vi skal have en målmand med frem på hjørne, fordi vi vil så gerne give de 3500 oplevelsen af, at vi laver et mål, siger Mark Hellerup.

Er de 100.000 brugt?

Da Aalborg Freja slog IF Lyseng fra 3. division ud i den foregående runde, sikrede klubben sig 100.000 kroner for at være den serieklub, der kom længst i turneringen.

Men faktisk er de ikke brugt. Initiativer som kamphalstørklæder og en række frivillige har gjort det muligt at finansiere pokalkampen uden at plukke fra de 100.000.

- Halstørklæderne er ved at være udsolgt. Det bliver ikke et underskud med den her kamp, og vi kommer ikke til at bruge en krone af de 100.000, fortæller Mark Hellerup.

Aalborg Freja møder Brøndby torsdag klokken 18.00. Du kan desværre ikke se kampen på vores kanaler, men pokalturneringen er som bekendt den korteste vej til Europa.

Flasker alt sig, kan du derfor se serieklubben i enten Europa- eller Conference League fra næste sæson - begge turneringer sendes på TV 2's kanaler.