Fodbold

Profil scorede akrobatisk mål, da bundhold fik forløsende sejr

Getafe er til trods for søndagens sejr fortsat sidst i LaLiga, hvor de har tre point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Ikke mange ting er gået Getafes vej i denne sæson.

Men søndag aften var der omsider grund til jubel på Coliseum Alfonso Pérez i udkanten af Madrid. For første gang i sæsonen lykkedes det den spanske hovedstadsklub at forlade banen som vindere.

Og det var i særdeleshed takket være et akrobatisk mål fra angriberen Enes Unal.

Efter 31 minutter faldt bolden ned foran den tyrkiske landsholdsspiller, der smart spillede bolden op til sig selv, hvorefter han svingede højrebenet i en saksesparksbevægelse og sendte bolden over i modsatte målhjørne.

Diego Lopez i Espanyol-målet var uden chance, og Getafe-spillerne kunne bryde ud i ekstatisk jubel.

Glæden i Getafe-lejren varede i første omgang kun i ganske kort tid. Bare syv minutter senere havde gæsternes Sergi Gomez held med at prikke bolden i netmaskerne efter et hjørnespark.

"Jeg kan ikke beskrive med ord, hvordan jeg har det"

Men det var Getafes aften. 10 minutter efter pausen kom Enes Unal igen i fokus, da han kom frem til en høj bold i feltet og sikkert fik sparket den ind bag Diego Lopez. Og denne gang holdt føringen til slut.

For første gang i 12 forsøg lykkedes det madrilenerne at tage alle tre point i LaLiga.

- Jeg kan ikke beskrive med ord, hvordan jeg har det. Vi har virkelig haft det svært i denne sæson, hvor vi har tabt kampe på ærgerlige måder. Vores dynamik var virkelig skidt, men det har vi ordnet.

- Vi troede på vores taktik med at spille med meget intensitet og aggressivitet, og når vi spiller sådan, er vi bedst, siger Getafes dobbelte målhelt.

Getafe er fortsat sidst i LaLiga, hvor de nu er noteret for seks point - samme antal point som Levante.