Stjerner erkender krisetilstand efter endnu en blamage

I Juventus er forventningen, at de år efter år spiller med om mesterskabet, men i øjeblikket er virkeligheden en helt anden.

Verona, Sassuolo og Empoli er ikke hold, der er vant til at gå fra banen som vindere, når de har mødt mægtige Juventus.

Ikke desto mindre har det været virkeligheden i denne sæson, hvor det italienske storhold har været en skygge af sig selv. Lørdag aften tabte holdet overraskende på udebane til Hellas Verona – bare tre dage efter et mindst lige så overraskende nederlag til Sassuolo.

Vi er nødt til at tage ansvar og acceptere virkeligheden. Vi er et midterhold

Massimiliano Allegri

Resultater, der bevidner et særdeles problematisk øjebliksbillede for Torino-klubben, erkender klubbens cheftræner, Massimiliano Allegri.

- Vi befinder os i en dårlig situation, og vi er nødt til at tage ansvar og acceptere virkeligheden. Vi er et midterhold, men vi kan komme ud af situationen med mere beslutsomhed og kvalitet.

- Det giver ikke mening, at vi har ondt af os selv. Det vil ikke hjælpe. Vi er nødt til at fokusere på vores opgave, og så vil vi få problemerne løst, siger Allegri ifølge Football Italia.

Juventus, der i perioden 2012-2020 vandt ni italienske mesterskaber, er i skrivende stund nummer ti i Serie A.

"Det er tid til at se indad"

I sidste sæson gav de afkald på tronen, da Inter vandt mesterskabet, og Juventus blot blev nummer fire. Efter sommerferien er problemerne fortsat, og umiddelbart er der lang vej til, at de igen kan kæmpe med om titlen.

- Jeg har svært ved at forklare den situation, vi er endt i. Nogle gange er vi bare nødt til at arbejde hårdere og snakke mindre. Vi behøver ikke at lede efter undskyldninger. Nu er det tid til at se indad og identificere, hvad der er galt hos os, siger stjernespilleren Paulo Dybala til Sky Sports Italia.

I lørdagens kamp mod Verona var Juventus allerede bagud med 0-2 efter 14 minutter. I 2. halvleg bragte Weston McKennie spænding tilbage i opgøret, men til trods for et massivt pres i slutminutterne kom de ikke tættere på.

- Vi er nødt til at give noget mere. Bare fordi vi spiller i Juventus, betyder det ikke, at vi vinder automatisk, og hvis vi er bange, kan vi ikke spille, siger Dybala.

I Champions League går det anderledes smertefrit for den italienske storklub, hvor de har vundet de tre første kampe. Tirsdag kan de spille sig tæt på en plads i knockoutfasen, hvis de vinder over russiske Zenit på hjemmebane.