Fodbold

- Vi er nødt til at se Barcelona i et andet lys, siger ekspert

FC Barcelona måtte nøjes med et point mod Alaves. Kampen er et bevis på, at forventningerne til Barcelona er for høje, mener Mads Junker.

Tabellen lyver aldrig, er der nogen, der siger.

Og 11 kampe inde i LaLiga-sæsonen må selv de mest håbefulde Barcelona-fans bøje sig. Storklubben er blevet et midterhold, og i øjeblikket er holdet simpelthen ikke bedre end den nuværende niendeplads.

Det siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker efter lørdagens 1-1-kamp mod Alaves.

- Det skal jo ikke komme dertil, at fordi man indkasserer ét mål, så kan man ikke komme med mere i en kamp. Så vi er nødt til at se FC Barcelona i et andet lys, og det tror jeg i hvert fald, at Xavi gør: ”Nu er vi her. Vi er ikke der, hvor vi var engang. Og det må vi arbejde på,” siger Junker med en henvisning til manden, der ventes at overtage trænersædet i klubben.

Efter fyringen af Ronald Koeman tidligere på ugen er Sergi Barjuan udpeget som midlertidig træner. Det blev en blandet debut.

- Jeg synes, de i momenter viser gode takter. Men vi må snart konkludere, at de ikke er bedre. Det er ikke overraskende mere, når det er sådan her uge efter uge – mod Granada, Cadiz, Rayo Vallecano og Alaves. Hvis man ikke præsterer bedre mod fire nedrykningskandidater, så er man simpelthen ikke bedre som hold, siger Mads Junker om kampene, hvor Barcelona har hentet 3 ud af 12 point.

- Så kan vi udpege spillere, der mangler, og det giver et andet aspekt. Ingen tvivl om det. Men det er jo ikke nok, hvis man er FC Barcelona, at man kun har halvanden chance mere end det fremragende mål, der kom ud af ingenting. Det er ikke godt nok i forhold til, hvor de gerne vil være. Barcelona er et midterhold i LaLiga.

Memphis Depay stod for et drønflot 1-0-mål mod Alaves. Video: TV 2 SPORT

Glem mesterskabskampen

Ud over pointtabene mod mod Granada, Cadiz, Rayo Vallecano og Alaves har Barcelona også smidt point mod Bilbao, Atlético Madrid og Real Madrid i denne LaLiga-sæson. Barcelona er otte point efter Real Sociedad, Sevilla og Real Madrid, som alle har 24 point i toppen af ligaen.

- Når man kun har vundet fire kampe ud af 11, så er det langt, langt fra Barcelona-niveau, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund.

- Og sådan som de spiller lige nu, med manglende kvalitet på flere positioner, så er det utopi, at man kan gøre sig gældende i mesterskabskampen.

En del af Barcelonas problemer findes på listen over skadede spillere. Lørdag aften måtte Barcelona undvære Martin Braithwaite, Ronald Araujo, Frenkie de Jong, Ousmane Dembélé, Pedri, Sergi Roberto og Ansu Fati. Derudover måtte Sergio Agüero og Gerard Pique udgå. Agüero spillede en del af første halvleg med brystsmerter og blev kørt på hospitalet for yderligere undersøgelser, mens Pique fik en muskelskade i læggen.

Det var ikke til at se, hvad der skete med Sergio Agüero, men argentineren havde brug for behandling længe. Video: TV 2 SPORT