Fodbold

Blatter og Platini tiltalt for bedrageri

De to tidligere fodboldpræsidenter Sepp Blatter og Michel Platini er blevet tiltalt for bedrageri i Schweiz.

Sepp Blatter og Michel Platini er havnet i massive juridiske vanskeligheder.

For tirsdag har den schweiziske anklagemyndighed valgt at tiltale de to tidligere højtstående fodboldledere for 'bedrageri og andre lovovertrædelser.' Platini og Blatter kan nu se frem til en retssag i retten i Bellinzona i Schweiz.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Tiltalen kommer efter en seks år lang efterforskning efter en kontroversiel pengeoverførsel på 2 millioner dollars mellem de to parter. En overførsel, der dengang resulterede i, at de begge blev udelukket fra fodboldbranchen i fire år på grund af korruptionsanklager.

Sepp Blatter var præsident for FIFA fra 1998-2016 og er i dag 85 år gammel. Michel Platini er i dag 66 år gammel og var præsident for UEFA fra 2007 til 2016.

En ulovlig overførsel

Sagens kerne var en efterhånden meget omtalt betaling på to millioner schweizerfranc fra daværende præsident i Det Internationale Fodboldforbund Sepp Blatter til Platini i 2011.

Betalingen faldt, kort før Platini undlod at stille op som modkandidat til Blatter til Fifas præsidentvalg i 2011. Trods manglende dokumentation hævdede begge, at det var betaling for konsulentarbejde udført af Platini for Fifa fra 1999 til 2002.

- Beviserne, der er samlet af anklagemyndigheden, har bekræftet, at denne overførsel til Platini blev foretaget på et ulovligt grundlag.

Sådan lyder det blandt andet i anklagemyndighedens udmelding tirsdag.

Siden 2015 har Platini kæmpet for at blive renset, og han er stadig indblandet i retssager i Schweiz.

Han mener, at hele sagen var et komplot, der skulle forhindre ham i at efterfølge Sepp Blatter som Fifa-præsident.

Platini og Blatter er nu desuden tiltalt for illoyal ledelse, tillidsbrud samt forfalskning af værdipapirer fra sagen, der stammer tilbage fra 2011.