Hjulmand advarer Skov Olsen inden VM-året

Kampform bliver altafgørende, når Kasper Hjulmand skal udtage sin VM-trup i 2022. Derfor skal spillere som Andreas Skov Olsen til at tænke efter.

Det spiller ikke for Andreas Skov Olsen i Bologna.

Den 21-årige kantspiller er ganske vist udtaget til de kommende VM-kvalkampe, men på klubplan er han blot startet inde to gange i denne sæson - og er ellers kun brugt som indskifter eller bænkevarmer.

Hvis det fortsætter ind i 2022, kan det koste VM-deltagelsen, advarer landstræner Kasper Hjulmand.

- Jeg kan ikke få spillere hjem, som vi kan træne i form, for vi har ingen forberedelsestid til VM næste år. Så det bliver - mere end det har været før - spillere i kampform, vi skal have ind. Vi kan ikke reparere på noget, siger han til TV 2 SPORT.

VM i Qatar finder nemlig sted i november og december - midt i fodboldsæsonen - og det koster den sædvanlige lange samling op til en slutrunde.

- Hvis du er spiller og ikke spiller, og du gerne vil med til VM, kan det være problematisk. For alle spillerne drejer det sig om at være det bedst mulige sted, hvor de spiller fodbold, og hvor de er i bedst mulig form og forfatning, så når jeg skal udtage holdet næste efterår, er de i spil, siger Hjulmand.

Bør Skov Olsen skifte klub?

Andreas Skov Olsen har spillet 262 minutters klubfodbold ud af 1.080 mulige, hvor han har bidraget med en enkelt assist i denne sæson.

Kasper Hjulmand vil ikke direkte råde sin landsholdsspiller til at søge væk, men han opfordrer til eftertanke og hårdt arbejde.

- Det er meget, meget sjældent, jeg siger, man skal finde et andet sted at spille, men man skal tænke fremad og sige: ’Er det her? Hvad kan man gøre for at komme til at spille?’

- Svaret for spilleren er altid at træne endnu mere. Gøre endnu mere for at overbevise træneren om, at han skal spille. Gøre alt, hvad han kan, for Bologna. Det er ikke ubetinget altid sådan, at man må finde et andet sted at spille. Svaret kan også være, at du skal gøre mere selv, siger landstræneren.

Danmark møder Færøerne i Parken den 12. november, inden det gælder Skotland på udebane den 15. november.