Fodbold

Hjulmand afslører lang liste over mulige VM-emner

Landstræner Kasper Hjulmand nævnte en række spillere i udlandet, som fortsat er i spil til VM om et års tid.

Når det danske fodboldlandshold om lidt over et år skal deltage ved VM i Qatar, er der stadig mulighed for at komme med på holdet.

23 spillere blev tirsdag udtaget til de sidste VM-kvalifikationskampe i november, men Kasper Hjulmand holder øje med en række emner, der kan komme i spil.

En af dem, som ikke kom med i truppen, men var tæt på, er midtbanespilleren Philip Billing.

- Der er nogle stykker, der banker på, og normalt er det jo ikke sådan, at jeg står og bruger en masse tid på folk, der ikke er her, men jeg kan sige, at jeg har talt rigtig meget med Philip Billing, som gør det rigtig godt.

- Han er på et hold, der er for godt til den række, det spiller i, og Philip har fået en god træner, som virkelig har godt fat i ham, siger Hjulmand.

Billing spiller for Bournemouth, som lige nu fører den næstbedste engelske række.

- Jeg kigger nøje med og har rigtigt gode snakke med Philip, og hans helt store mål er selvfølgelig at komme med til VM.

- Jeg har god kontakt til Philip, og vi blev enige om, at han står over, men han er meget, meget tæt på, og jeg synes, han er i en rigtig god udvikling i øjeblikket, siger Hjulmand.

Lang liste over mulige VM-emner

Ud over Billing holder Hjulmand øje med backerne Jacob Barrett Laursen og Mads Valentin i den tyske Bundesliga samt midtbanespilleren Oliver Abildgaard og Anders Dreyer, der begge spiller i Rusland.

- Der er også et par venstrebacker i Bundesligaen, der begynder at spille, som jeg selvfølgelig kigger på. Der er både Abildgaard og Dreyer i Rusland, som rører på sig, siger Hjulmand.

Listen af boblere er lang og tæller også forsvarsspillerne Mathias "Zanka" Jørgensen og Victor Nelsson samt angriberne Marcus Ingvartsen og Emil Riis.

- Vi har to stoppere i Zanka og Nelsson, som gør det megagodt, som står klar.

- Vi har Ingvartsen, som endelig har fået sin plads i angrebet, hvor der har været en lille lyskenskade, der har drillet ham, men han er på vej tilbage og spiller igen fredag.

- Der er rigtig mange, der byder sig til og gør det godt derude. Emil Riis banker kasser ind i Championship og så videre, siger Hjulmand.

Kamp om målmandsposten

Landstræneren nævnte også en række målmænd, der stadig kan klemme sig ind i den endelige VM-trup.

- Vi er ekstremt glade for Jonas Lössl og Jesper Hansen, som har været gode for os hele vejen igennem. De er bestemt ikke ude af mit sind. De er stadig i spil i min verden, så det er ikke passé.

- Vi har valgt at tage en tredjekeeper med, som er yngre, og som vi vil se an og få en fornemmelse af.

- Vi har også Oliver Christensen i Hertha, som desværre ikke spiller. Vi har Daniel Iversen i Championship, som vi har godt styr på. Og så har vi så Peter Vindahl, som spiller fast i AZ, siger Hjulmand.