Fodbold

Niels Frederiksen køber ikke Gerrards udtalelse

Brøndby IF er under pres i gruppespillet i Europa League, hvor de har fået et enkelt point i de første tre kampe. Torsdag møder de Rangers FC hjemme.

Skal Brøndby vinde over Rangers torsdag aften, hvis drømmen om europæiske fodbold skal holdes i live?

Rent teoretisk er svaret nej, men det vil unægteligt efterlade de danske mestre i en svær position, hvis de igen forlader banen uden en sejr i Europa League. Derfor tøver Rangers-træner Steven Gerrard ikke med at lægge pres på hjemmeholdet.

- Jeg ser det mere som en must win-kamp for Brøndby efter resultatet på Ibrox (Rangers' hjemmebane, red.).

- Men vi skal selvfølgelig have et resultat, og vi vil prøve at være bedst i de indbyrdes opgør mod Brøndby. Ideelt skal vi have maksimum point, og kan vi ikke få det, er det vigtigt, at vi får noget med fra kampen. Og at vi sætter os selv i den bedst mulige situation inden kampen mod Sparta Prag, siger Steven Gerrard til TV 2 SPORT.

Jeg skal ikke underspille, at det er en vigtig kamp

Niels Frederiksen, cheftræner i Brøndby IF

Brøndby-træner køber ikke Gerrard-udtalelse

Inden kampen torsdag aften på Brøndby Stadion topper Lyon gruppen med ni point efter tre kampe. Sparta Prag har fire point, mens Rangers og Brøndby på de to nederste pladser har henholdsvis tre og ét point.

Trods et enkelt uafgjort resultat og to nederlag mener Brøndby-træner Niels Frederiksen dog ikke, at man kan tale om en must win-kamp for hjemmeholdet, som Steven Gerrard ellers kalder det.

- Den præmis køber jeg ikke. Hvis det skulle være en must win-kamp, ville det betyde, at alt var overstået med et nederlag eller uafgjort. Så kunne vi ikke blive andet end nummer fire i puljen, og sådan er det jo ikke. Efter kampen er der to runder tilbage, og det er en tredjedel af gruppespillet.

- Men jeg skal ikke underspille, at det er en vigtig kamp, og det vil være rigtig godt for perspektiverne i det videre avancement, at vi får point - også meget gerne en sejr. Og det vil vi 100 procent gå efter. Man skal bare være opmærksom på, at must win­-kampe nogle gange komme til at lægge et unødigt tryk på en, som ikke er nogen fordel i forhold til at vinde kampen, siger Niels Frederiksen.

Tror på Brøndby-sejr og mål

Samtidig understreger den danske mestertræner, at han ser gode muligheder for i fjerde forsøg at få en sejr i europæisk gruppespil. Rangers er - ifølge Niels Frederiksen - et af de hold, Brøndby kan spille med imod, selvom de altså tabte 0-2 på udebane for to uger siden.

- Det var fortjent, de vandt, men vi skabte nogle meget større muligheder end i de andre europæiske kampe. Og vi synes ikke, de skabte så meget. Vi har reelt en god mulighed for at kontrollere, dominere og presse, siger Brøndby-træneren, der heller ikke er i tvivl om, der bliver gjort noget ved en målscore på 0-5.

- Vi kommer til at score i morgen. Det er jeg sikker på. Det er et spørgsmål om tid. Det er ikke, fordi vi ikke har haft chancerne. Vi er blevet skarpere og skarpere i Superligaen, så vi kommer til at score, lyder det selvsikkert.

I modsatte lejr kalder Steven Gerrard opgøret for en helt lige kamp. Han mener ikke, at første kamp i Skotland kan bruges som pejlemærke for, hvordan det går i returkampen på dansk grund.

- Jeg lader folk udefra om at bestemme, hvem der er favorit, hvem der vinder og så videre. Mit job er at forberede holdet på den bedst mulige måde til en svær udfordring. Vi var virkelig glade og tilfredse med vores præstation i Glasgow, men vi er også klar over, at det er anderledes at spille på udebane i Europa, siger Gerrard.

Du kan se Brøndby-Rangers direkte på TV 2 SPORT X torsdag aften klokken 18.45.