Fodbold

Danmark får hård konkurrence i kampen om EM

Det fælles nordiske bud på EM i kvindefodbold får konkurrence af Frankrig, Polen, Schweiz og Ukraine.

Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyste i oktober, at man gik efter værtskabet for EM i kvindefodbold i fællesskab med Sverige, Norge og Finland, men de nordiske nationer får konkurrence om værtsrollen.

Torsdag lyder det fra Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), at der er rekordstor interesse for at afholde EM-slutrunden.

Således har fire andre lande også meldt deres officielle interesse, og her er der tale om fire forskellige bud og ingen ønsker om at dele værtskabet.

De fire andre interesserede er Frankrig, Polen, Schweiz og Ukraine, skriver Uefa på sin hjemmeside.

Flere interesserede kan dog nå at melde sig, da der først er ansøgningsfrist i oktober 2022. To måneder senere udpeger UEFAs eksekutivkomité 2025-værten.

Uefa har i sin budprocedure anbefalet, at man som mulig vært kan præsentere otte stadioner med plads til mellem 15.000 og 30.000 tilskuere.

- Vi har set de budkrav, der stilles fra Uefa, og det bliver for stor en opgave for Danmark at løse alene, sagde Jesper Møller til Ritzau i oktober.

- Overvejelserne har simpelthen været, hvordan vi kommer med det stærkest mulige bud, så vi sikrer, at vi får en slutrunde til Norden. Vi er nødt til at søge samarbejde med de nordiske lande for at kunne løfte en slutrunde.

England er vært for den kommende EM-slutrunde, som blev flyttet fra 2021 til sommeren 2022 af coronamæssige årsager.