Fodbold

Her er dommen over de fire danske hold i Europa

Fire danske hold spillede europæisk fodbold torsdag aften, hvor der intet nederlag var at finde. Læs analyser fra ekspertkommentatorerne her.

Danmark viste sig flot frem på den europæiske scene torsdag aften.

Her blev der på tværs af de fire danske mandskaber hentet hele otte point i Europa League og Conference League.

Der var ingen nederlag at finde, og faktisk var det tæt på, at det blev til fire sejre. Brøndby og Randers smed dog føringer i aftenens tidlige kampe, hvor begge hold måtte nøjes med uafgjort.

- Det var lige før, det var den komplette fulde europæiske aften set med danske briller, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund og uddyber:

- Da Brøndby og Randers førte, kunne det været blevet en episk aften. Og så er det simpelthen bare klasse af FCK og FCM at gå ned og tage tre point hver især.

Nedenfor fælder TV 2 SPORTs eksperter, der kommenterede de respektive kampe, dom over de danske holds indsatser torsdag aften.

Brøndby 1 - 1 Rangers FC (Europa League)

Ekspertkommentator: Mads Junker

- Jeg synes, det er deres bedste europæiske præstation i de fire kampe hidtil i denne sæson. Brøndby matcher Rangers fint og holder dem fra rigtig store chancer. Det er en rigtig fin kamp, som minder lidt om Sparta Prag-kampen. Brøndby placerer sig fint på banen og holder et fint udtryk, men de har svært ved at skabe chancer. 1-1 er bestemt godkendt.

- Muligheden for selv at afgøre den videre europæiske færd lever. Lyon er allerede videre efter aftenens sejr over Sparta Prag, så Brøndby får muligheden for at spille for anden- eller tredjepladsen i sidste kamp. Så det efterlader dem et godt sted, hvor de selv kan gøre noget ved det.

Brøndby kom foran på et selvmål, men et mål fra Hagi gjorde, at begge hold måtte nøjes med et point. Video: TV 2 SPORT

Randers 2 - 2 Jablonec (Conference League)

Ekspertkommentator: Andreas Laudrup

- Det frygtelige ved fodbold er jo, at jeg står her og føler, det ikke er bestået for Randers. De sidste 20-25 minutter afgør den her kamp for Randers. De spiller de første 65 minutter som noget af de flotteste, jeg har set, hvor de stordominerer. De kan score flere mål, end de får gjort. Jablonec formår at komme tilbage i kampen, og nerverne satte sig i Randers-spillerne ved 2-1. Et mareridt, at Jablonec udligner til 2-2, og mareridtet blev endnu værre, da Odey fik rødt kort. Det er en mareridtsafslutning.

- Randers skal samle sig selv op nu. Der er ingen tvivl om, at kampen mod Cluj bliver afgørende.

Kronjyderne var længe foran 2-0, men Jablonec svarede igen efter nogle stærke minutter. Video: TV 2 SPORT

Røde Stjerne 0 - 1 FC Midtjylland (Europa League)

Ekspertkommentator: Jakob Michelsen

- Det bliver jo et fantastisk resultat efter en fantastisk præstation. Det var en fuld fortjent sejr. Midtjyderne var i kontrol fra start, hvilket var godt hjulpet af et rødt kort til Røde Stjerne. Det er stærkt, de tager herned og vinder som det første hold i godt to år.

- FC Midtjylland skal stadigvæk ud og angribe puljens to øverste hold, men efter den her præstation ser det rigtig godt ud i forhold til som minimum at avancere til Conference League (som kommer af gruppens tredjeplads, red.). En vigtig sejr, for Henriksens mandskab havde ikke fået som fortjent.

En frisparksscoring sikrede FC Midtjylland sejren ude mod Røde Stjerne. Video: TV 2 SPORT

PAOK 1 - 2 FCK (Conference League)

Ekspertkommentator: Peter Graulund

- De startede nervøst og var tydeligt påvirket af den enorme inferno. FCK kommer bagud 1-0, men får derefter styr på det. Det var vigtigt for dem at svare tilbage efter første kamp.

- Det her græske fodbold med PAOK er bare en heksekedel med følelserne uden på tøjet. Hele bænken er elektrisk, og det munder ud i kaos til sidst, hvor FCK bevarer overblikket flot. En fornem og meget, meget flot præstationen af FCK.

- Det her stiller FCK et fremragende sted. De møder Lincoln i næste runde, og det skal være en walk over. Så det her resultat efterlader FCK i en gylden position, hvor de selv kan afgøre det.

FC København leverede et comeback mod PAOK på udebane og ligger derfor nummer ét i gruppen. Video: TV 2 SPORT