Fodbold

Intimiderende øjeblik venter lige før kampstart

FC Midtjyllands cheftræner forventer et inferno, når danskerne torsdag aften spiller på udebane mod Røde Stjerne i Beograd.

Det bliver ikke sjovt for FC Midtjylland-spillerne klokken 20.55 torsdag aften.

Her befinder ulvene sig i en sand heksekedel. Eller lad os sige under en heksekedel. Klokken 20.55 står FCM-spillerne nemlig i spillertunnellen på det mytiske stadion i Beograd, Stadion Rajko Mitic.

Røde Stjerne har om muligt verdens vildeste spillertunnel, hvor modstanderholdet skal igennem en mere end 100 meter lang, frygtindgydende og bunkerlignende skakt.

- Spillertunnellen er jo et virkemiddel til at skabe den her intimiderende stemning. Det er et fedt virkemiddel. Det er sjovt at opleve, siger Erik Sviatchenko til TV 2 SPORT.

Den angstprovokerende tunnel kombineret med fanatiske fodboldfans i Beograd skaber en stemning, der virkelig kan ende i en presbold.

- Det kræver en mental parathed. Men det har vores hold vist i lang tid. Vores mentale styrke er i top, og derfor tror jeg ikke, det bliver et problem for os, hvis vi rammer vores topniveau, siger FCM-kaptajnen.

'Det bliver et inferno'

FCM-cheftræner Bo Henriksen sætter også lidt ord på spillertunnellen.

Han oplevede den første gang i forbindelse med holdets træning på stadion onsdag aften, hvorfor han ikke forventer, spillerne bliver påvirket.

- Vi har jo været igennem den én gang i forbindelse med vores træning, så jeg håber, spillerne er trygge i det nu. Det handler for mine spillere om at være trygge. Men det bliver et inferno, og vi glæder os. Det handler om, at vi skal ud og spille fodbold på en bane med to mål.

- Det er en del af. Det er en læringsproces for vores unge spillere, at vi kommer til at opleve en stemning og et stadion i den her kaliber. Vores unge spillere skal forhåbentlig uddannes til at blive vant til det her, siger Henriksen med et smil.

Trods de voldsomme rammer er FCM-lejren optimistisk inden opgøret. De ved også på forhånd, at det kræver et godt resultat, hvis de skal gøre sig forventninger om videre avancement efter jul.

Efter tre kampe er holdet fra Heden stadig uden sejr:

Europa League Grp. F

Europa League Grp. F
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1632164+211
26312129+310
362317709
4602438-52

FC Midtjylland spiller ude mod Røde Stjerne Beograd torsdag aften klokken 21.00. Du kan se med fra klokken 20.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, hvor studiet åbner.