Fodbold

- Mens han kørte på motorcykel, havde mine spillere træcykler

Ola Solbakken har gang i en flot sæson i norske Bodø/Glimt, og nu roses han af både Jose Mourinho og flere italienske medier.

Falder snakken på dygtige norske angribere, vil de fleste formentlig hurtigt komme til at tænke på Dortmunds Erling Haaland.

Men faktisk er han langt fra den eneste norske skarpretter, der trækker overskrifter i fodbold-Europa.

Både i ligaen og på den europæiske scene i Conference League har Bodø/Glimt-spilleren Ola Solbakken leveret fornemt, og torsdag aften var ingen undtagelse.

Her scorede den 23-årige nordmand sit tredje mål i to kampe mod italienske AS Roma. Et mål, der krydret med en generelt god kamp fik Roma-træner Jose Mourinho til at sende roser afsted mod Solbakken.

- Mens Ola Solbakken kørte på motorcykel, havde mine spillere træcykler, lød det fra Mourinho efter kampen, der endte 2-2.

Solbakkens stærke præstationer blev også bemærket af de italienske medier, der ikke lægger i fingre i mellem deres begejstring over nordmandens niveau.

- Hvorfor fanden er et talent som ham her og ikke i en klub, som aspirerer til at vinde Champions League?, skriver Corriere Dello Sport.

De følges op af La Gazzetta dello Sport:

- Han havde vigtige bidrag - også ud over hans flotte mål. Nordmændene kom med en stærk Solbakken og et godt kollektiv generelt, skriver de.

Udover scoringen mod Roma torsdag scorede Ola Solbakken også to mål i klubbernes første møde, hvor Bodø/Glimt hentede en overraskende 6-1-sejr.

I ligaen er det indtil videre blevet til 6 mål i 21 kampe, mens han i alt har scoret 5 mål i 8 kampe i Conference League.

Bodø/Glimt topper deres række på nationalt og europæisk.