Fodbold

Modstander hjalp FCM fra banen efter voldsom hændelse

En person fra Røde Stjernes stab blev kørt på hospitalet efter kampen mod FC Midtjylland.

FC Midtjylland jublede i den silende serbiske regn, og drivvåde måtte de ufrivilligt blive stående på banen i Beograd.

Efter 1-0-sejren over Røde Stjerne i Beograd blev et medlem af staben hos hjemmeholdet nemlig ramt af en genstand fra de serbiske fans, der ifølge flere serbiske medier var rettet mod kampens dommer.

Medarbejderen, der ifølge klubbens talsmand Miljan Milosevic er en del af den professionelle stab, modtog førstehjælp på stedet. Det skriver Blic.

Talsmanden ville ikke kommentere yderligere om situationens alvor, men ifølge mediet Kurir fik personen kraniebrud.

Ulykken var under alle omstændigheder årsag til, at FC Midtjylland-spillerne måtte vente nogle minutter på banen, og da de begyndte at forlade græstæppet, var det med Røde Stjerne-målmand Milan Borjan foran sig.

Ledsaget af ham og en voldsom pibekoncert blev de eskorteret i spillertunnellen, som ligger ved klubbens mest inkarnerede fans, og målmandens rolle møder store roser fra FCM-kaptajn Erik Sviatchenko.

- Jeg synes, han gjorde noget fantastisk. Han hjalp spillere i en vanskelig situation. Han er en gentleman, og efter kampen kom han ind i omklædningsrummet og sagde, at sådan er fodbold, og sådanne ting sker, men at han beklagede situationen. Han er en sand kaptajn, siger Sviatchenko ifølge Blic.

Borjan gestikulerede til fansene, mens han altså fulgte FCM-spillerne hele vejen hen til tunnelen.

Stoppede interview under pibekoncert

Tilskuerne lagde voldsomt pres på såvel spillere som dommeren, Tamás Bognár, der udviste en Røde Stjerne-spiller efter blot 11 minutter.

FCM's Gustav Isaksen trak det røde kort, og før han var bekendt med den ulykkelige situation, roste han kulissen i Beograd, hvor presset var voldsomt på udeholdet.

- Det er sygt, mand. Hold da kæft. Det er et af de vildeste steder, jeg har spillet. At vinde her har vi kun turdet håbe på inden. Hold kæft, hvor er det fedt, sagde han kort efter slutfløjtet til TV 2 SPORT.

- Det føles helt vildt. Det er rart at høre, hvordan de buher. Altså stemningen herinde... det bliver ikke meget federe.

Faktisk var pibekoncerten under interviewet så højlydt, at Isaksen holdt en pause for at suge oplevelsen ind.

Gustav Isaksen kunne dårligt høre spørgsmålene efter kampen mod Røde Stjerne, fordi holdets fans skabte en ekstremt højlydt pibekoncert. Video: Bo Bentsen

Sejren var ekstremt vigtig for midtjydernes chance for avancement i Europa League. Med to kampe tilbage er FCM to point fra andenpladsen, som sikrer adgang til 1/16-finalerne. Tredjepladsen giver en plads i slutspillet i Conference League.