Fodbold

Modtager stor støtte efter afgørende drop

Andreas Luthe gled med bolden i eget straffesparksfelt og indkasserede et mål med 20 minutter igen af den europæiske kamp mod Feyenoord.

Fansene på Olympiastadion i Berlin råbte hans navn igen og igen efter slutfløjtet.

Vidste man ikke bedre, skulle man tro, at de hyldede ham for en fænomenal præstation på grønsværen, men desværre for Union Berlin-målmanden Andreas Luthe var det langt fra tilfældet.

Fansene forsøgte i stedet at opmuntre den ellers så stabile keeper, efter han leverede et noget uheldigt drop i torsdagens Conference League-kamp mod Feyenoord.

Ved stillingen 1-1 modtog Luthe bolden i feltet, til hvad der lignede en ufarlig situation. Nærmeste modstander var Cyriel Dessers, der kom løbende 10-15 meter uden for feltet.

Men pludselig gik det stærkt. Mens Dessel nærmede sig, gled Berlin-keeperen i sin vending på det plaskvåde græs, hvorfor Feyenoord-angriberen nemt kunne stjæle bolden og sende den i mål til det, der også endte med at blive resultatet - 2-1.

- Det er nærmest tre fejl i én. Først en dårlig berøring, så glider han, og så når han ikke at gribe den, lød det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen.

Blev mødt af stor støtte fra hele klubben

Efter en så afgørende fejl kunne man frygte, at kritikken ville hagle ned over den uheldige målmand. Men sådan endte det langt fra.

Holdets tilskuere gjorde alt, hvad de kunne for at bakke ham op ved at råbe hans navn, mens både trænere og spillere efterfølgende talte fejlen ned.

- Fodbold er et spil om fejl. Det var en fejl for meget, og det vendte kampen, lød det blandt andet fra Union Berlins træner Urs Fischer efter kampen ifølge Der Nordschleswiger.

Den store opbakning til målmanden blev også bemærket i TV 2 SPORTs studie, hvor Martin Mikkelsen satte ord på situationen:

- Jeg bed mærke i, at Union Berlin-spillerne rent instinktivt var henne og bakke ham op. Det er bare en klub, hvor der er et fedt sammenhold, og de er kendt for deres fede kultur, hvilket jeg synes kom til udtryk her, siger han.

Union Berlin havde den danske målmand Frederik Rønnow på bænken i opgøret.

Berlin-klubben ligger nummer fire i gruppen med tre point efter fire kampe, mens Feyenoord ligger nummer et med ti point.