Fodbold

Dårlige minder ramte Braithwaite, da han så Agüero

Christian Eriksens hjertestop i Parken under sommerens EM sidder stadig i kroppen hos landsholdskollegaen Martin Braithwaite.

Pludselig satte han sig i græsset. Der var ikke tale om smerter efter en nærkamp eller en tackling.

Sergio Agüero havde smerter i brystet, da FC Barcelona i sidste weekend mødte Alavés i LaLiga. På banen blev han undersøgt at klubbens læge og efterfølgende kørt på hospitalet.

Argentinerens danske holdkammerat Martin Braithwaite, der er ude med en knæskade, så på, mens dramaet udspillede sig.

- Jeg kunne ikke tro, det skete. Det kan ikke være sandt, tænkte jeg. Heldigvis var han hele tiden ved bevidsthed og var ikke i samme tilstand som Christian (Eriksen, red.), siger Martin Braithwaite til BBC.

- Vi fik ham på hospitalet, og han har det godt nu. Det er det vigtigste. Men selvfølgelig vækkede det nogle minder.

Christian Eriksen kollapsede pludselig i EM-premieren mod Finland og blev genoplivet på banen. Han har ikke været i kamp siden, men han er sluppet godt fra ulykken og har fået indopereret en hjertestarter.

Så galt gik det lykkeligvis ikke for Sergio Agüero, der nu er ude i længere tid, hvor hans hjerte bliver monitoreret for at se effekten af den behandling, han har modtaget.

Episoden fik Martin Braithwaite til endnu en gang at reflektere over den voldsomme oplevelse i sommer.

- Det var en forfærdelig dag. Man møder op til en dag, der skal være den største dag i dansk sportshistorie, siger Braithwaite om kampen, hvor Danmark for første gang var vært for en EM-kamp.

- Så sker sådan noget. Man kan aldrig forberede sig på det, og det fik os til at indse, hvor hurtigt ting kan gå. Vi skal være glade for ethvert øjeblik og værdsætte alt i livet. Det viste os også, at det, som vi troede, betød alt for os, ikke betød noget som helst. Det eneste, der betød noget, var, at Christian havde det godt.

Martin Braithwaite er formentlig først kampklar i det nye år.

Christian Eriksen er fortsat på kontrakt i Inter, men på grund af italienske regler må han ikke spille i landet, fordi han har fået indopereret en hjertestarter. Derfor har klubben for nylig åbnet for et salg af den danske midtbanespiller.