Fodbold

- Det er den største udfordring i min karriere

Xavi er glad og positiv for fremtiden i FC Barcelona, men den nye træner erkender, at det bliver en stor udfordring at komme ud af krisen.

Med en aktuel niendeplads i LaLiga er FC Barcelona langt fra de vante rammer som tophold i Spanien.

Derfor blev Ronald Koeman fyret som cheftræner, og Xavi Hernandez er hentet ind som ny mand ved roret i den skrantende storklub.

Inden lørdagens kamp mod Celta Vigo har FC Barcelona blot fået fire sejre i sæsonens første elleve ligakampe, og derfor er der noget at rette op på for det tidligere midtbaneikon. Løsningen er simpel – der skal sejre på bordet.

- Vi vil arbejde maksimalt. I sidste ende er vi Barca, vi er den bedste klub i verden, og den bedste klub i verden skal spille for at vinde. Vi kan ikke spille for uafgjort, siger Xavi til Mundo Deportivo.

Han erkender dog, at det ikke bliver let at komme ud af den krise, hans barndomsklub er havnet i.

- Det er den største udfordring i min karriere. Men jeg skal hjem til Barca, så jeg er meget glad.

- Vi bliver nødt til at arbejde hårdt og med klare mål for at vinde. Men jeg er positiv og klar til at arbejde meget for at få tingene til at fungere, siger Xavi.

Jeg er selvfølgelig nødt til at tale med spillerne for at finde ud af, hvordan de har det

Xavi

- Det er et spørgsmål om teamwork

Mens Xavi må vente til mandag med at blive officielt præsenteret på Camp Nou og møde de sejrshungrende FC Barcelona-fans, så har han allerede lagt en plan for, hvordan han skal få klubben tilbage på ret køl.

- Jeg har også oplevet dårlige situationer i klubben. Lige nu er ikke det bedste tidspunkt i klubbens historie, men jeg vil gerne forklare, hvad min vision er.

- Jeg tror, det er et spørgsmål om teamwork, og jeg ser frem til at gøre det godt. Men jeg er selvfølgelig nødt til at tale med spillerne for at finde ud af, hvordan de har det, siger Xavi.

Fordel i tidligere holdkammerater

Nogen af de spillere, Xavi skal snakke med, når han tiltræder som cheftræner, er fem af sine tidligere holdkammerater.

For da Xavi Hernandez forlod Barcelona i 2015, var Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Gerard Piqué, Sergio Busquets og Sergi Roberto også i førsteholdstruppen, og de fem spillere bliver nøglepersoner for ham, når han skal genopbygge holdet.

- Jeg ser det som en fordel. Vi var holdkammerater, og jeg ser det som et positivt punkt, fordi jeg ved, hvordan de træner, og jeg ved, hvordan de er, siger Xavi.

Xavi Hernandez spillede på FC Barcelonas førstehold fra 1998 til 2015, inden han sluttede karrieren med fire år i Al Sadd.

Hans trænererfaring kommer fra to år som cheftræner i netop i Al Sadd, som han overtog i sommeren 2019, da han lagde støvlerne på hylden. Hans kontrakt med FC Barcelona løber frem til sommeren 2023.