Fodbold

DBU gør klar til at tjekke 35.000 coronapas i Parken

Dansk Boldspil-Union (DBU) bakker op om nye tiltag i kampen mod spredning af coronavirus.

Meget tyder på, at det blot er et spørgsmål om døgn, før covid-19 klassificeres som samfundskritisk igen.

Sker det, vil regeringen indføre coronapasset ved udendørs idrætsbegivenheder med flere end 2000 personer på tribunerne.

Det vil også ramme det danske fodboldlandshold, der fredag møder Færøerne i VM-kvalifikationen. Derfor har DBU allerede mandag aften meldt ud, at de er klar til at håndtere opgaven med at tjekke 35.000 coronapas, hvilket et allerede udsolgt Parken vil resultere i.

- Vi ønsker naturligvis at bidrage til at bekæmpe spredningen af corona-smitte. Derfor er vi klar til at afvikle landskampen med krav om corona-pas for de fremmødte. Vi opfordrer fans til at komme i god tid, så der er tid til at blive tjekket – og så kan alle få en god landskampsoplevelse i Parken, siger DBU's administrerende direktør, Jakob Jensen.

Erfaring med kampe under restriktioner

I pressemeddelelsen slår DBU også fast, at de vil bakke op om nye tiltag i kampen mod spredning af coronavirus, ligesom de tidligere har håndteret restriktioner i forbindelse med landskampe. I den forbindelse tilføjes det:

DBU var i foråret 2020 hurtige til at lukke dansk fodbold ned for at mindske spredning af smitte blandt både fans og spillere. Da myndighederne åbnede samfundet i flere omgange, var DBU – sammen med Divisionsforeningen, DBU Bredde og de relevante myndigheder – i tæt dialog om at genåbne dansk fodbold for fans til kampe over hele landet.

Dermed har DBU indgående erfaring med at afvikle kampe på en sikker og ansvarlig måde.

Landsholdet vil levere for danske fans

Hvis coronapasset - som ventet - genindføres, indkaldes der ekstra personale til VM-kvalkampen mod Færøerne, der skal stå for tjek af coronapas ved indgangen til Parken.

Danmark er allerede kvalificeret til VM inden de sidste to kampe mod Færøerne og Skotland (på udebane), men landstræner Kasper Hjulmand lægger ikke skjul på, hvorfor landsholdet vil gøre alt for at vinde fredag aften i Parken.

- Det er vigtige kampe. Vi har meget, meget kort tid til at forbedre os i. Det er vigtige kvalifikationskampe, der handler om point, og hvert et point tæller til ranglisten. Og vi vil gerne spille bedre og bedre, for til næste års VM har vi ingen forberedelsestid, så hvert eneste sekund, træningsenhed og kamp, vi har sammen, er vigtig. Det er det også her, siger Hjulmand til TV 2 SPORT.

Den afsluttende kamp i VM-kvalifikationen mod Skotland spilles mandag i Glasgow.