Dolberg har diabetes

Den danske landsholdsangriber kan fortsætte som professionel fodboldspiller.

Den danske landsholdsangriber Kasper Dolberg er både overrasket og lettet over det svar, han fik fra lægerne sidste uge.

Efter at have gået i uvished har han nu fået svar på, hvorfor han har haft det mærkeligt i kroppen det seneste stykke tid. Det skyldes, at han har fået type 1-diabetes. Det skriver Dolberg på sin Instagram-story.

Lægerne har meddelt ham, at han kan fortsætte med sit virke som professionel fodboldspiller.

Her er hans fulde besked:

Kære fans,

I den forgangne uge har jeg modtaget nogle resultater fra en medicinsk test, og det viste sig, at jeg har diabetes 1.

Selvfølgelig kom nyheden som en overraskelse, men jeg er ærligt talt lettet over, at jeg har fundet årsagen til, at jeg har følt mig lidt ved siden af mig selv de seneste uger.

Derudover er jeg ekstremt glad for, at lægerne kunne fortælle mig, at det med den rette behandling ikke vil have nogen effekt på min fodboldkarriere.

Jeg har trænet hele ugen, og jeg har det allerede meget bedre. For at vænne mig til behandlingen har jeg sammen med Kasper Hjulmand besluttet, at jeg ikke skal spille med landsholdet i denne uge. I relation til dette vil jeg gerne takke klubben og det danske fodboldforbund for støtten og forståelsen omkring min situation.

Tak! Vi ses snart.

Fik comeback søndag

Angriberen, der til daglig spiller for Nice, er ikke en del af landsholdstruppen, der mødes om lidt for at spille de to sidste VM-kvalifikationskampe.

Efter to kampes fravær gjorde han dog comeback søndag, da han spillede 23 minutter mod Montpellier.

Nice tabte kampen 0-1.

Flere spiller med diabetes

Kasper Dolberg er langt fra den eneste professionelle fodboldspiller, der lever et liv med sygdommen.

Nanna Christiansen, der spiller for det danske kvindelandshold og Brøndby IF, fik kort tid efter sin fødsel konstateret type 1-diabetes.

Også Real Madrids Nacho og Borja Mayoral fra AS Roma er ramt af sygdommen.

Ishockeylandsholdets Morten Poulsen har også diabetes. Det samme har en af NFL's bedste spillere på tight end-positionen Mark Andrews.