Fodbold

Landsholdsspiller testet positiv i lufthavnen - Hjulmand indkalder Sisto

Pione Sisto er blevet efterudtaget til det danske herrelandshold, efter at Mathias Jensen har fået corona.

Pione Sisto er tilbage på det danske landshold.

Den 26-årige offensivspiller er blevet efterudtaget til herrelandsholdet i fodbold, som er samlet i denne uge for at færdiggøre VM-kvalifikationen.

Her erstatter han Brentford-spilleren Mathias Jensen, der er blevet testet positiv for coronavirus. Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på Twitter, imens Mathias Jensens klub, Brentford, skriver, at den positive test blev afleveret i lufthavnen, så han ikke nåede at møde op i landsholdslejren.

Søndag meddelte DBU, at den tidligere FC Midtjylland-spiller Anders Dreyer var blevet udtaget som erstatning for Robert Skov, som lørdag pådrog sig en skade i baglåret i en kamp for Hoffenheim. Bundesligaklubben har mandag meldt ud, at Skov forventes ukampdygtig i flere måneder.

Et år siden sidst

Sisto har ikke været i aktion for landsholdet siden november sidste år, hvor han fik et kort indhop i en Nations League-kamp mod Belgien.

I alt har Sisto spillet 25 landskampe siden sin debut i 2015. I 2018 startede han inde i alle Danmarks tre gruppekampe ved VM. I ottendedelsfinalen mod Kroatien blev han skiftet ind i den forlængede spilletid.

I denne sæson har han indtil videre spillet 19 kampe for FC Midtjylland, hvori det er blevet til to mål og seks assister.

Danmark møder fredag Færøerne, mens Skotland venter mandag i de to sidste kampe i VM-kvalifikationen. Kasper Hjulmands mandskab har dog ikke noget at spille for.

Førstepladsen i gruppen - og dermed VM-billetten - er således allerede blevet sikret efter en indtil videre perfekt kvalifikation.

Danskerne har vundet alle deres otte kampe med en samlet målscore på 27-0.