Fodbold

- Faghir er en spiller i fremgang, siger U21-landstræner

U21-landstræner Jesper Sørensen ser Wahid Faghir som en af de spillere, der kan forbedre den danske offensiv.

Wahid Faghir er begyndt at røre på sig i tysk fodbold.

Efter en skade i begyndelsen af sin tid i Stuttgart har Faghir fået spilletid i fem kampe i træk - fire i Bundesligaen og en i pokalen. Alle som indskifter.

Det lykkedes Faghir at få scoret i en af kampene, da den tidligere Vejle-spiller 24. oktober udlignede til 1-1 hjemme mod Union Berlin i overtiden, mens Stuttgart var reduceret til ti spillere.

U21-landstræner Jesper Sørensen ser fremskridt hos Faghir og har angriberen med i truppen til årets sidste kamp i EM-kvalifikationen ude mod Tyrkiet. Den spilles tirsdag i næste uge.

- Først og fremmest er Faghir heldigvis kommet på banen, efter at han har været skadet og ikke fik den start, han havde ønsket sig i Stuttgart, siger Jesper Sørensen.

18-årige Faghir har fået omkring den sidste halve time i de seneste fire kampe for Stuttgart.

- Han virker til at blive stærkere og stærkere. Det første indhop foran hjemmepublikum, hvor han lige skulle ind og tilpasse sig forholdene inde på banen, endte jo lykkeligt. Det var ikke bare et ligegyldigt mål til 1-4, men et mål der rent faktisk skaffede et point i en svær situation, hvor de var reduceret til ti mand. Så det var fantastisk for Wahid at få den start på sin tyske karriere.

- Det har løftet ham enormt meget, og siden er han kommet ind regelmæssigt og også tidligt i kampene. Det er jeg glad for at se, siger Jesper Sørensen.

Vi skal blive skarpere i specielt vores afslutninger

Jesper Sørensen

Kan ikke bruge nederlag

Det kan være godt nyt for det danske U21-landshold, der har haft problemer med at score mål på det seneste. Det blev kun til et enkelt mål i de seneste to kampe. Her var Faghir ude med en skade.

- Han virker nu til at være en spiller i fremgang, når jeg ser ham. Han kan flytte sig bedre og mere nu, og han virker til at være mere tilpasset på Stuttgarts hold. Det er vigtigt for det danske U21-landshold, at vi har angribere, der tror på sig selv, og at de kan score. Og at de er vant til at gøre det i deres klubber.

- Det samme kan man sige om Nikolai Baden Frederiksen, som også har scoret på højt niveau. Det er heldigvis spillere, der er vant til at spille, siger træneren.

Danmark tabte senest uden at få scoret med 0-1 ude til Belgien. Så offensiven er i fokus mod tyrkerne.

- Spillerne ved godt, at de skal yde og præstere rigtigt godt, for vi skal have et resultat med dernede fra. Et nederlag kan vi ikke bruge til noget.

- Vi skal blive skarpere i specielt vores afslutninger. Hvis der var noget, jeg var utilfreds med senest, var det, at vi kun scorede ét mål i de to kampe.

- Vi havde rigeligt med muligheder for at score væsentligt mere. Mål skal der altså til i fodbold, fastslår Jesper Sørensen.