Fodbold

- Nu skal han finde roen i det, siger Hjulmand om Dolberg

Den danske landsholdsangriber Kasper Dolberg meldte mandag ud på sin Instagram-profil, at han har fået konstateret diabetes.

Når det danske landshold i denne uge spiller VM-kvalifikationskampe mod Færøerne og Skotland, bliver det uden Kasper Dolberg.

Nice-angriberen har fået konstateret type 1-diabetes, hvorfor landstræner Kasper Hjulmand giver Dolberg tid til at finde sig til rette i dét at leve med diabetes.

- Vi har talt om, at det var rart at få svar på nogle af de ting, vi har gået og snakket om, og at han nu skal finde roen i det at have diabetes.

- Han skal have lagt sin kost om, få trænet og lært at holde niveauet på insulinen rigtig. Det kræver lidt tid og noget omlægning af sit liv, så der skal lige falde lidt ro på, hvor han skal lære sin krop at kende, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

Vil ikke begrænse ham synderligt

Kasper Dolberg meddelte nyheden om sin diabetes på det sociale medie Instagram mandag.

Her skrev han ligeledes, at han sammen med Hjulmand havde besluttet at sidde over i de kommende landskampe.

I samme opslag understregede han, at han ikke vil få problemer med at kombinere fodboldkarrieren og sin diabetes.

- Jeg er ekstremt glad for, at lægerne kunne fortælle mig, at det med den rette behandling ikke vil have nogen effekt på min fodboldkarriere, skrev han.

Vi skal selvfølgelig danne os nogle erfaringer med det, men det er bestemt ikke noget, jeg frygter

Morten Boesen, læge på det danske landshold

Den samme forventning har Kasper Hjulmand.

- Der er ikke noget, der kommer til at blive ændret. Kasper kommer jo til at finde sin rytme og hverdag i det og er godt understøttet af vores medicinske stab, læger og kostvejledere, når han er her.

- Så jeg tror, at hvis du taler med mig om et års tid, så tænker vi ikke på, at han har diabetes. Så er det bare 'Dolleren' igen, der scorer mål og præsterer. Det kommer ikke til at forandre det store, siger landstræneren.

Har talt med landsholdets læge

Udover Kasper Hjulmand har Dolberg også været i kontakt med landsholdslæge Morten Boesen.

Han tror heller ikke, det bliver et problem for angriberen, selvom lægen ikke tidligere har haft spillere med diabetes på holdet.

- Vi skal selvfølgelig til at danne os nogle erfaringer med det, men det er bestemt ikke noget, jeg frygter eller har nogen bekymringer omkring, siger Boesen.

Samtidig fortæller Boesen, at han sammen med den øvrige stab på landsholdet vil gøre alt, hvad de kan, for at Dolberg kommer så nemt igennem det som muligt.

- Det, vi kan gøre, er at hjælpe ham i kontakt med de eksperter, som er i vores netværk. Og når han er i lejren, kan vi bakke op om det, han har brug for kostmæssigt og hvilemæssigt, og så skal han i samråd med eksperter fra Frankrig og Danmark finde ud af, hvad han har behov for yderligere, siger han.