Fodbold

- Der er ingen gratis landskampe, siger Kjær inden ”vigtige opgør"

Selvom det danske landshold allerede har sikret kvalifikationen til VM-slutrunden næste år, skal de to kommende landskampe langt fra bare overstås.

De har spillet otte kampe, scoret 27 mål, lukket 0 mål ind og sikret billetten til VM.

Danmark har været ustoppelige i VM-kvalifikationen, og selvom man af den grund måske kunne fristes til at slække lidt på indsatsen, er det langt fra tilfældet.

Både spillerne og den danske landstræner Kasper Hjulmand siger enstemmigt, at de to kommende kampe skal vindes - af flere grunde.

Først og fremmest er der point til verdensranglisten på spil. Derudover er der en fornem rekord med sejre og målscore, der skal fortsættes, og så er der selvfølgelig den helt banale: De hader alle sammen at tabe.

Se, hvad landstræneren og de forskellige spillere siger om de kommende to VM-kvalifikationskampe mod Færøerne og Skotland nedenfor:

Kasper Hjulmand

Landstræner

- Alle kampe er vigtige. I dagens landsholdsfodbold tæller alle kampe. Der er point i alle kampe til ranglisten, som afgør seedningslag. Alle point tæller.

- Derudover har vi meget lidt forberedelsestid til VM. Så den starter nu. Og de ting, vi gør sammen til træning og kamp, er ekstremt vigtige i forhold til vores ambition og lyst til at blive så gode som overhovedet muligt. Så det er meget vigtigt.

Simon Kjær

Landsholdsanfører

- Der er ingen gratis landskampe. Vi skal blive ved med at være sultne, og vi vil blive ved med at blive bedre. Nu har vi muligheden – for Kaspers vedkommende – for at eksperimentere. Det er måske et forkert ord, men vi kan kigge på nogle konstellationer. Men resultatet bliver ikke devalueret af det. Vi skal vinde vores kampe.

- Det er rigtig vigtigt, at vi bliver ved med at bygge på, for så får man også en seedning som den her, hvor vi ligger i øverste lag. Det betyder rigtig, rigtig meget.

Yussuf Poulsen

Landsholdsspiller

- Det bliver ikke bare ferie. Vi er her for at vinde. Lige meget, hvor meget man siger, at den ene kamp betyder mere eller mindre, så er vi stadig nogle spillere, som hader at tabe. Vi går ud for at vinde.

- Lige pt. Står vi også med en rimelig god rekord, som jeg kunne forestille mig, at han (Kasper Hjulmand, red.) ville sige, vi skulle fortsætte med i de sidste to kampe. Vi skal se, om vi kan få seks point og ikke lukke mål ind.

Christian Nørgaard

Landsholdsspiller

- Ambitionen er gigantisk på det her hold, og vi vil være med, der hvor vi var med til EM. Det resultat vil vi gerne levere igen til VM. Det kræver, at vi hver samling, hver træning og hver kamp forsøger at udvikle os og gøre os bedre.

Peter Vindahl Jensen

Landsholdsspiller

- Jeg vil sige, at hvis vi var tilfredse med at være kvalificerede på nuværende tidspunkt og tog det for afslappet, ville jeg egentlig være lidt skuffet over truppens mentalitet.

- Så jeg forventer ikke, at der er nogen, der har den indstilling. Jeg forventer, at vi går efter at vinde de næste to kampe og så vidt muligt også prøve at holde buret rent.

Danmark møder Færøerne fredag, mens de mandag møder Skotland.