Fodbold

Sisto er beæret over plads på "meget specielt landshold"

Pione Sisto er glad for igen af være en del af det danske landshold, som han kalder "meget specielt".

Ved EM i 2018 forventede mange, at Pione Sisto stod foran et endeligt landsholdsgennembrud.

Sådan gik det desværre ikke, og efterfølgende havde Sisto en svær tid med personlige udfordringer.

Nu er danskeren så, for første gang i et næsten år, udtaget til landsholdet, og hovedpersonen beretter om store fremskridt.

- Det er blevet en del af min hverdag, at jeg fra dag til dag arbejder på mig selv, siger Pione Sisto til TV 2 SPORT.

- Det går i den rigtige retning, og det er vel det vigtigste. Der sker ting og sager, og nu er jeg her (med landsholdet, red.), hvilket selvfølgelig er dejligt.

Det er et nyt skridt?

- Det er det 100 procent. Det har hele tiden været mit mål. Mit fundament skal være mig, og hvordan jeg har det, og så skal det ligesom hæfte sig derfra.

- Jeg synes, det går, som jeg havde håbet på.

Vender retur til et specielt hold

I sommeren 2020 vendte Pione Sisto tilbage til FC Midtjylland efter en række år i spanske Celta Vigo.

Her har den danske offensivspiller igen fået gang i karrieren, og efter et par afbud til den igangværende landsholdssamling åbnede der sig pludselig en mulighed.

En mulighed Sisto værdsætter.

- Jeg er meget beæret over at være her. Det er et vinderhold. Jeg kommer til et meget specielt landshold, synes jeg selv.

At Pione Sistokun har været væk fra landsholdet i mindre end et år, kan danskeren tydeligt mærke den udvikling, landsholdet har været igennem.

- Jeg har aldrig før set den atmosfære, der er omkring det her landshold. Det er virkelig en fornøjelse at få lov til at være her.

- Jeg har været væk i et lille stykke tid, og jeg kan godt mærke den forskel, der har været fra dengang og til nu. 100 procent, siger Pione.

Kalder Pione for Superligaens bedste

En af dem, der også glæder sig over tilbagekomsten af Pione Sisto er Joachim Mæhle.

Atalanta-spilleren påskønner Piones udvikling, og han erkender, at livet som professionel fodboldspiller kan være udfordrende.

- Der er op- og nedture i fodboldverdenen. Det er noget, vi alle har nydt både godt og ondt af, siger Mæhle til TV 2 SPORT.

- Men det er dejligt at se Pione igen, og der er ingen tvivl om, at når han spiller på sit bedste, er han vel nok Superligaens bedste spiller.

- Det er det niveau, vi skal have fundet frem i ham igen. Det håber vi, selvfølgelig vi kan, for så har han virkelig nogle sindssyge kvaliteter.

Danmark skal møde Færøerne og Skotland i forbindelse med landsholdssamlingen. Vinder Danmark begge kampe, vil landsholdet gå gennem VM-kvalifikationen med maksimumpoint.