Fodbold

Xavi med tale til Braithwaite og Barcelona-spillerne

De nyansatte FC Barcelona-træner Xavi snakkede tirsdag for første gang med Martin Braithwaite og de andre Barcelona-spillere.

- I bliver nødt til at tro på jer selv.

Sådan lød det, ifølge den spanske avis Marca, fra den nye Barcelona-træner Xavi tirsdag, da han havde sin første dag med spillerne.

Dagen udnyttede Barcelona-legenden til at afvikle sin første træningssession som træner i klubben, ligesom han hilste på spillerne i omklædningsrummet og fortalte om sine ambitioner i klubben.

Blandt andet fortalte Xavi, hvordan han ønsker ændringer for kulturen i omklædningsrummet.

Spanieren vil indføre fælles morgenmad og frokost i klubben, hvilket skal sikre, at spillerne følger den livsstil, det kræves af topspillere.

Men da mange af Barcelona-spillerne lige nu er væk på landsholdsopgaver, var det en noget decimeret spillertrup, Xavi tirsdag snakkede til.

Blandt de fremmødte spillere var den skadede Martin Braithwaite, der i omklædningsrummet også fik et velkomst-kram af sin nye træner.

FC Barcelonas nye træner, Xavi, havde tirsdag sin første arbejdsdag. Video: Bo Bentsen

Braithwaite med store ord om Xavi

Et kram, som formentlig var glædeligt for danskeren, der har udtalt sig i flotte vendinger om den nye træner.

Blandt andet fortalte danskeren tidligere om sit ønske om at spille på hold med Barcelona-legenden.

- Som spiller var han fabelagtig, og han er en af de spillere, jeg ville ønske, jeg havde spillet sammen med.

- Jeg ville elske at have ham bag mig som offensiv spiller. Jeg så ham spille rigtig meget, og han var virkelig en topspiller i mange år, sagde Braithwaite til BBC.

Forstår forventninger

Og Braithwaite er ikke den eneste, der har store forventninger til den nye træner.

Faktisk er Xavi ved flere lejligheder blevet sammenlignet med Pep Guardiola, der af mange anses som verdens bedste træner.

Og selvom det er flotte ord, er det ikke en sammenligning, Xavi ønsker. Det fortalte han mandag på det officielle pressemøde.

- Det er en succes at blive sammenligning med Guardiola, når man tænker på alt det, han har bidraget med til fodbolden og til Barcelona. Både som spiller og træner.

- Men for mig er han verdens bedste træner, så sådan en sammenligning er ikke god for mig, men jeg forstår forventningerne.

- Jeg ved, jeg er i den bedste klub og verden, og derfor skal vi forvente meget af os selv. Resultaterne vil fortælle, om vi gør det godt, sagde Xavi.

I sin tid som spiller har Xavi vundet stort set alt, der er muligt. Blandt andet har han vundet La Liga otte gange, fire gange Champions League og så har han både vundet EM og VM med Spanien. EM har spanieren endda vundet to gange.