Hjulmand og Kjær med vaccineopfordring

Det handlede ikke kun om fodbold, da Kasper Hjulmand, Simon Kjær og Andreas Skov Olsen stillede op til pressemøde dagen før kampen mod Færøerne.

Det kræver både billet og coronapas at se herrelandsholdet i Parken fredag aften, og med en indledende opfordring om at fansene møder op i god tid, var det store tema på torsdagens pressemøde slået fast.

Det handlede nemlig lige så meget om corona, som det handlede om modstanderen – Færøerne.

  • Spørgsmål om coronavaccinen: 3
  • Spørgsmål om Færøerne: 3 (det ene fra en færøsk journalist)

Vaccinesnakken har taget fart, efter at den efterudtagede FC Midtjylland-spiller Pione Sisto har fortalt, at han modsat anbefalingerne ikke er vaccineret.

- Jeg har den holdning, at jeg synes, man skal vaccineres. Vi opfordrer vores spillere til at blive vaccineret, siger landstræner Kasper Hjulmand, inden han tilføjer:

- Men det er sådan med Pione, at han har coronapas. Han har været smittet, og det er ikke sådan, at man ikke kan spille på landsholdet, hvis man ikke er vaccineret. Men vi opfordrer til det. Man har et øget ansvar – ikke for sig selv, men for andre. Det ansvar kender Pione og alle andre.

Kjær: Ikke kun for min skyld

Anfører Simon Kjær fik også et spørgsmål om coronasituationen, der er lige så aktuel i landsholdslejren, som den er i samfundet. Pione Sisto er nemlig udtaget til kampene mod Færøerne og Skotland, fordi Mathias Jensen er testet positiv for virussen.

- Selvfølgelig er det noget, der bliver vendt i truppen, siger Simon Kjær.

- Vi har spillere i Milan og også her, som ikke er vaccineret. Men der er jo protokoller, og vi er hele tiden under skarp observation i klubberne og her. Det er en individuel ting, men som Kasper siger, opfordrer jeg også til, at man gør det. Jeg har selv gjort det, og min familie har gjort det. Det er ikke kun for min skyld. Jeg har også nogle forældre og bedsteforældre, jeg skal hjem til til jul.

Sportsligt er kampen uden den store betydning her og nu, fordi Danmark allerede har vundet VM-kvalifikationensgruppen inden de to sidste kampe. Både Hjulmand og spillerne understreger dog, at det allerede nu handler om at bygge videre på den gode form med henblik på VM i december 2022.

Hjulmand med ekstra bemærkning

Derudover understregede landstræneren i forbindelse med et spørgsmål om Færøerne, at han ikke har vaccinesituationen med i sine overvejelser, når han udtager truppen:

- Jeg vil gerne knytte en ekstra bemærkning til det, du spurgte om før. Jeg har hørt en masse konspirationsteorier om, hvorfor nogle spillere ikke er udtaget. For eksempel Philip Billing har jeg hørt om. Philip var udtaget og meldte fra på grund af overbelastningsskader. 'AC' (Anders Christiansen, red.) fra Malmö var overbelastet i sit baglår.

- Bare for at slå fast, at det ikke er noget at begynde at tænke alle mulige andre tanker omkring, siger Hjulmand.

Danmarks kamp mod Færøerne spilles fredag klokken 20.45. Kampen i Parken er udsolgt.