Fodbold

Kjærs kække kommentar fik smilene frem

Landsholdets anfører, Simon Kjær, mindede Andreas Skov Olsen om, der var træning bagefter, da angriberen blev spurgt til Kjærs evner som leder.

Danmarks pressemøde torsdag var primært præget af vaccinesnak og - naturligvis - Færøerne, der venter fredag aften i Parken, men der var også plads til grin og skarpe kommentarer undervejs.

Da 21-årige Andreas Skov Olsen blev bedt om at sætte nogle ord på Simon Kjær som leder og spiller, skævede landsholdets anfører over mod Skov Olsen og nævnte stilfærdigt:

- Husk, der er træning bagefter, ik’?

Det fik både de fremmødte journalister og spillerne selv til at grine, mens landstræner Kasper Hjulmand også hurtigt bød ind.

- Har du skinner med?

Om det var de små bemærkninger, der påvirkede Skov Olsen, det skal være usagt, men efter lidt smil frem og tilbage tøvede han ikke med at finde de rosende ord frem.

- Han er vores anfører, og som alle kan se, har han kæmpe betydning for holdet. Både på banen, hvor han altid går forrest, men så sandelig også uden for banen. Helt fra når der kommer nye ind, som han også gjorde med mig og de andre.

- Så han har en enorm betydning for os alle sammen, og det er dejligt at have en, man altid kan komme til. Hvis der er det mindste, så er han altid åben for at hjælpe, sagde Andreas Skov Olsen.

Svaret blev tilsyneladende godtaget af Simon Kjær, ligesom Skov Olsen selv konkluderede "så bliver jeg ikke flækket" med et skævt smil rettet mod anføreren.

"Sindssygt stolt" over Ballon d'Or-nominering

Der kan da heller ikke være i tvivl om, at Simon Kjær har haft en ekstra stor betydning for landsholdet de seneste år. Og ved EM i sommer gik han forrest, da Christian Eriksen faldt om med hjertestop på banen. Det blev Kjær senere hyldet for af UEFA's præsident.

Rent sportsligt modtog han i sidste måned den ultimative bekræftelse for et højt niveau, da han blev nomineret til den mest prestigefyldte fodboldpris, Ballon d'Or.

Det er første gang i karrieren, 32-årige Kjær er blevet nomineret til den fornemme pris, og ifølge ham selv er det resultatet af hans rolle i både AC Milan og på landsholdet.

- Jeg tager det som et skulderklap. Det er jeg fandeme stolt over. Men jeg ved også, jeg ikke er kommet sovende til det, siger han til TV 2 SPORT.

- Det er noget, jeg aldrig har haft i mine tanker, før jeg fik det at vide. Det er for sindssygt. Jeg er sindssygt glad og stolt over det. Der er ikke særlig mange midterforsvarere med på den liste, og det er vel det bedste skulderklap, jeg kan få. Men min sult bliver bare endnu større af det. Jeg skal blive endnu bedre, tilføjer han.

Samtidig slår han dog også fast, at han har husket at sætte sig ned sammen med sin hustru, Elina Gollert Kjær, og nydt en flaske rødvin for at fejre nomineringen.