Fodbold

Rødt kort efter 21 sekunder af VM-kvalkamp

Andorra havde et begivenhedsrigt første kvarter mod Polen, hvor de først modtog et rødt kort og siden kom bagud med 0-2.

Der ventede formentlig Andorra-spillerne et par omgange kvajebajere og et solidt tilskud til bødekassen, da deres VM-kvalkamp mod Polen blev fløjtet af fredag aften.

Som om det ikke var svært nok i forvejen mod de polske storfavoritter, så valgte angriberen Ricard Fernandez efter ti sekunders spil at gå op i en hovedstødsduel og stikke Polens Kamil Glik en albue i hovedet.

Glik gik i græsset, og kampens dommer tøvede ikke med at fløjte frispark. Efter 21 sekunder af kampen hev han så også et rødt kort op af lommen og sendte Fernandez i bad.

Andorra-spillerne brokkede sig over udvisningen, men den langsomme gengivelse viste, at Fernandez fuldstændig unødvendigt og hensynsløst plantede albuen lige i halsregionen på polakken.

Ricard Fernandez forlod banen, og få minutter senere udnyttede Polen, at de var en mand i overtal.

Polsk dominans

Bayern München-stjernen Robert Lewandowski scorede - som det næsten er for vane - til 1-0, og efter 11 minutters spil udbyggede Kamil Jozwiak føringen til 2-0.

Andorra fik faktisk reduceret kort før pausen, men i overtiden dukkede Arkadiusz Milik op og sendte igen Polen foran med to scoringer.

I anden halvleg scorede Lewandowski en ekstra gang, og således sluttede det hele med 4-1 til de polske gæster.

Polen er en del af Gruppe I sammen med England, og alt tyder på, at englænderne snupper den direkte VM-billet, mens Polen med sejren over Andorra nu er sikret minimum andenpladsen.

Skal der ændres på det, kræver det et af fodboldhistoriens største mirakler, da England skal tabe til miniputten San Marino, mens Polen vinder og samtidig indhenter seks mål på englænderne.