Fodbold

- Vi taler ikke år, men måneder, siger Lars Høgh

Landsholdets målmandstræner, Lars Høgh, har fået en dyster prognose på sin kræftsygdom.

Målmandslegenden Lars Høgh fik en nedslående prognose, da han bad en af landets førende kræftlæger fra Odense Universitetshospital om "et klart svar" på sin uhelbredelige kræftsygdom.

Det fortæller Lars Høgh i et stort interview med Fyens Stiftstidende.

- Vi taler ikke år, men måneder, Lars, svarede lægen ifølge den 62-årige Høgh.

Lægen tilføjede dog også:

- Men du har jo snydt os før, og det kan du gøre igen. Dit svar er lige så godt som mit.

Lægen hentydede blandt andet til, at Lars Høgh allerede har overlevet længere end de fleste, der bliver ramt af den form for kræft i bugspytkirtlen.

- Jeg har levet tre et halvt år nu med det her, og alle siger, at det er mindst halvandet år mere, end de havde regnet med, siger Lars Høgh.

"Jeg kan ikke en skid"

På grund af sygdommen er Lars Høgh ikke i stand til at være en del af den aktuelle landsholdssamling som målmandstræner, og han har også måttet droppe det træningsprogram, han har gennemført hver morgen, uanset hvor han var i verden.

Det inkluderede blandt andet 300 mavebøjninger, 30 rygstræk og 3 gange 15 armbøjninger, fortæller Høgh, der også har måttet droppe sine løbeture.

- Lige nu laver jeg ingenting. Jeg kan ikke en skid, og det er frustrerende for en gammel sportsmand. Men jeg satser på at komme til det igen på et tidspunkt. Det skal være mit lille mål, men jeg skal bare have noget mere energi, siger Høgh i interviewet.

Har bog på vej

Han udgiver i næste uge bogen 'Der er antal på alt', hvor han fortæller åbent om sit sygdomsforløb.

Han fik konstateret sygdommen i august 2018 og reagerede i første omgang godt på kemoterapien, som ellers kun hjælper 20 procent af dem med denne kræftform.

Siden fik han dog tilbagefald, men han har alligevel været i stand til at passe sit job på landsholdet ved nogle samlinger.

Høgh kan aktuelt ikke tåle mere kemoterapi, men håber at blive i stand til det igen.