Fodbold

Her er de landsholdsspillere, der kan få debut i aften

Det danske landshold er ramt af skader inden årets sidste landskamp, og derfor er der flere mulige debutanter i truppen.

Kasper Hjulmand kan prise sig lykkelig for, at landsholdet allerede er kvalificeret til VM-slutrunden i 2022.

For hans liste over skadede landsholdsspillere bliver længere og længere. Småskader, karantæner og U21-landskampe betyder, at flere og flere falder fra, imens nye ansigter kommer til.

Det betyder, at der nu er fire navne i Kasper Hjulmands trup til kampen mod Skotland mandag aften, der kan løbe på banen til deres første A-landskamp.

Her er de fire navne:

  • Peter Vindahl skiftede fra FC Nordsjælland til hollandske AZ Alkmaar i sommer, hvor han er blevet holdets førstemålmand. Han har fået fuld spilletid i 13 kampe i træk i henholdsvis Æresdivisionen og Conference League. Her kan han notere sig for fire clean sheets. Vindahl har flere ungdomslandskampe på CV’et fra U21, U19 og U18.
  • 23-årige Emil Riis blev indkaldt søndag aften og spiller til dagligt i Preston i den næstbedste engelske række, hvor han skiftede til fra Randers i 2020. Angriberen scoret 11 mål i denne sæson med syv mål i Championship og fire mål i EFL Cuppen. Riis har spillet fem kampe på U21-landsholdet, hvor det er blevet til ét mål.
  • FC København har nydt godt af Jens Stage i denne sæson, hvor han har kvitteret med otte mål fordelt i Superligaen, pokalturneringen og Conference League. Han har spillet syv kampe for U21-landsholdet, hvor han har scoret én gang.
  • Den øjeblikkelige topscorer i Superligaen, Mikael Uhre, kan ligeledes få sin landsholdsdebut, hvis han kommer på banen mod Skotland. Uhre har været afgørende for Brøndby, hvor det er blevet til otte mål i Superligaens første halvdel. Uhre har begrænset med landsholdserfaring på ungdomsniveau, hvor det kun er blevet til én U21-landskamp.

Har haft kontakt til 40 spillere

Kasper Hjulmand fortæller, at han selvfølgelig gerne havde været foruden de mange skader, men samtidig glæder han også til at se de nytilkomne an.

- Jeg tror, at fra vi startede med at udtage truppen til nu, er vi på 40 spillere eller noget i den stil, jeg har haft kontakt med i løbet af de her dage i den uge her. Men jeg prøver hele tiden at sige, at det må jeg vende til noget positivt. Det gøres på den måde, at dem, der kommer til at spille, får en fantastisk mulighed for dem, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

Jeg tror, vi er oppe på 15-16 spillere, som af en eller anden årsag er ude til denne samling

Kasper Hjulmand, landstræner

Landstræneren siger dog ikke noget om, at han vil love spilletid eller debut til alle fire, men han minder om tidligere eksempler, hvor unge spillere har overrasket og præsteret fra første aktion på banen.

- Jeg kan huske for præcis et år siden, hvor Andreas Skov Olsen fik sin første mulighed mod Færøerne - der viste han noget, og det har set godt ud. Jeg kan komme med en masse eksempler på spillere, der får muligheden, og hvor man som træner siger: ”Okay, det kan vi godt bruge” og dermed spille sig tættere på.

- Og jeg håber, at dem, der kommer til at spille, benytter sig af muligheden, giver den gas og sørger for at overbevise os alle sammen om, at der er mere i det. Så derfor er det altid spændende at se nogle nye, siger Hjulmand.

Mange med under 10 landskampe

Afbuddene drejer sig blandt andre om Joachim Andersen, Pierre-Emile Højbjerg, Robert Skov og Jonas Wind, der er er ude med skader, imens Mathias Jensen er testet positiv for coronavirus.

Desuden har midtbanespilleren Christian Nørgaard karantæne efter for mange gule kort.

- Jeg tror, vi er oppe på 15-16 spillere, som af en eller anden årsag er ude til denne samling. På grund af skader, sygdom eller andet, sagde Hjulmand søndag.

- Det er mange spillere. Men vi sender et rigtig godt hold på banen mod skotterne. Vi har gode spillere ude på bænken, så vi er klar til at spille, siger Hjulmand.

Landstræneren nævner ikke alle 15-16 fraværende spillere, men spillere som Anders Christiansen, Philip Billing, Marcus Ingvartsen og Martin Braithwaite er også ude af spil. De mange afbud har også gjort, at der er flere spillere i truppen, der er ret uerfarne landsholdsmæssigt.

Spillere med få landskampe i truppen

  • Andreas Maxsø (1 landskamp)
  • Rasmus Nissen Kristensen (1 landskamp)
  • Anders Dreyer (1 landskamp)
  • Jacob Bruun Larsen (3 landskampe)
  • Jens Jønsson (4 landskampe)
  • Frederik Rønnow (8 landskampe)

Mohamed Daramy og Jesper Lindstrøm er rykket til U21-landsholdet, der har en vigtig kamp mod Tyrkiet tirsdag. De har henholdsvis fire og tre A-landskampe på CV'et.

Danmark spiller klokken 20.45 mod Skotland og kan følges i livebloggen på sport.tv2.dk.