Hjulmand stejler: - Der er altid noget at spille for

Kasper Hjulmand forventer en mere ”normal fodboldkamp” mod Skotland, end det var tilfældet mod Færøerne.

Kasper Hjulmand og de danske landsholdsspillere har kun én ting for øje.

De vil slutte landsholdsåret godt af, når de møder Skotland i den sidste kamp i VM-kvalifikationen mandag aften.

Der er altid noget at spille for i en fodboldkamp

Kasper Hjulmand, landstræner

Danmark er gået ubesejret igennem kvalifikationen og har kun indkasseret ét mål, og denne gode form skal bruges til at sætte det perfekte punktum for året.

- Det er en kamp, som vi rigtig gerne vil lave en rigtig god præstation i. Vi har haft et rigtigt, rigtigt godt 2021, vi har haft en god kvalifikationskampagne, og vi vil gerne slutte det hele godt af, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Jeg håber på, at vi – fordi vi har sikret det (VM-deltagelsen, red.) – kan spille med skuldrene nede, men stadigvæk med den rigtige intensitet, og måske kan det forhåbentlig give en større frihedsfølelse og en spillelyst og så videre. Men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at vinde kampen.

Altid noget at spille for

Danmark har sikret sig en direkte VM-billet med førstepladsen i puljen, imens Skotland med andenpladsen skal spille playoffkampe for at komme med til slutrunden i Qatar næste år.

Selvom det hele er afgjort i gruppen, betyder det ikke, at der ikke er noget at spille for. Faktisk ”stejler” Kasper Hjulmand lidt over den holdning, som han selv beskriver det.

- For enhver idrætsperson, som går ind til en kamp, uanset hvilken sportsgren det er i, er der altid noget at spille for. Og der er altid noget at spille for i en fodboldkamp. Når man så trækker i landsholdstrøjen til en VM-kvalifikationskamp med et fyldt stadion, så er der noget at spille for, og motivationen er høj, siger Hjulmand.

Den danske landstræner erkender dog, at der kan være forskel på spændingsniveauet i forhold til resten af året, når det hele er afgjort.

- Men jeg håber, det kan gøre, vi kan spille lidt med skuldrene nede, og at det giver spillelyst, spilleglæde og frigjorthed - samtidig med at vi har den samme intensitet. Så selvfølgelig forstår jeg godt spørgsmålet, men det passer ikke, at der ikke er noget at spille for. Der er altid en masse at spille for.

En mere normal fodboldkamp

Èn ting, der også er sikkert, er, at det danske landshold vil blive mødt af et stemningsfyldt Hampden Park, hvor der er plads til næsten 52.000 tilskuere.

Hjulmand beskriver det som, at der bliver ”fuld skrue fra start til slut”.

- Samtidig synes jeg, de (skotterne, red.) har løftet deres spil i løbet af de kampe – og specielt her i efteråret – fra vi mødte dem sidst. De har en ekstremt god venstreside med Kieran Tierney og Andrew Robertson, som er den venstreside, der har slået flest indlæg af alle hold i kvalifikationen, siger Hjulmand.

- De spiller hjemme på Hampden Park, så går det for sig. De bliver drevet frem af det her publikum, og forhåbentlig giver det også nogle muligheder den anden vej, fordi det er en helt anden kamp, end vi spillede forleden i Parken. Så forhåbentlig giver det også noget plads for os at løbe i, men jeg tror også, vi vil forsøge at se, om vi kan kontrollere kampen så godt som overhovedet muligt.

Danmark vandt nemlig senest med 3-1 over Færøerne, der stod meget defensivt. Men sådan bliver det ikke mandag ifølge Hjulmand.

- Det bliver en lidt mere normal fodboldkamp, hvor begge parter vil frem. Det var jo meget ensidigt (mod Færøerne, red.), og når man har de der ensidige kampe, bliver det sådan lidt låst. Så det bliver en frem og tilbage-kamp – det er der slet ingen tvivl om.

Danmark spiller klokken 20.45 mod Skotland og kan følges i livebloggen på sport.tv2.dk.