Fodbold

- Jeg kunne ikke genkende vores identitet

Årets sidste landskamp endte med et kedeligt nederlag til Skotland. Det efterlader Hjulmand med blandede følelser.

Det satte sine spor, at Kasper Hjulmand modtog afbud efter afbud efter afbud til årets sidste landskamp.

Danmark tabte 2-0 til Skotland – det første nederlag i VM-kvalifikationen efter ni sejre på stribe.

- Jeg kunne ikke genkende vores identitet. Især ikke i første halvleg. Vi startede okay, men så blev tempoet øget, og vi spillede ikke med den kvalitet og intensitet, vi plejer at gøre, lød landstrænerens indledende kommentar på det efterfølgende pressemøde i Glasgow.

Kort efter slog Hjulmand fast, at op mod 20 afbud ikke er en undskyldning. Det er en mulighed for at teste de spillere, der ikke har deres faste gang på A-landsholdet.

Skotland - Danmark: 2-0

  • 35' 1-0: John Souttar
  • 87' 2-0: Che Adams
  • Landsholdsdebut til Jens Stage og Mikael Uhre

- Vi ændrede lidt i anden halvleg, hvor vi prøvede at komme ind i kampen. Positionerne var lidt bedre, og vi havde en stor chance, men den udnyttede vi ikke, og alt i alt var det ikke vores bedste kamp i dag. Skotland fortjente at vinde – så det var med blandede følelser, jeg talte til spillerne i dag.

- Der går fire måneder, før jeg ser dem igen. Denne kamp var ikke den bedste, men hvilket år for dansk fodbold! Det har været en lang rejse, og vi er glade for kvalifikationen til VM. Og vi kommer helt sikkert til at angribe igen i 2022.

Fire problemer ifølge Hjulmand

  • Var ikke faste nok på bolden
  • Alt for mange boldtab
  • Genpressituationer, som skotterne spiller sig ud af
  • Plejer at være hårdere og mere nådesløse i presset

Allerede ved udtagelsen af truppen måtte Hjulmand se bort fra Martin Braithwaite og Kasper Dolberg. Pierre Emile-Højbjerg har også meldt fra, og derefter er det næsten hurtigere at opsummere, hvem der var med, end hvem der ikke var. Danmark stillede op med fem ændringer i forhold til fredagens kamp mod Færøerne, og her skal det nævnes, at både Thomas Delaney og Yussuf Poulsen måtte trække sig på kampdagen.

- De kunne ikke spille i dag, svarede Hjulmand, da han blev spurgt om en status på de to stamspillere.

Danmarks afbudsramte hold stillede med følgende spillere:

Ud over debutanterne Stage og Uhre kom Pione Sisto, Alexander Bah og Anders Dreyer også på banen i anden halvleg.