Fodbold

38-årig klublegende plagede om Barca-retur

Dani Alves har forklaret hele situationen omkring sit bemærkelsesværdige comeback til Barcelona.

Der blev nok løftet et øjenbryn her og der, da Barcelona i sidste uge annoncerede en ny spiller.

Den nye spiller var en gammel kending. Barca havde nemlig indgået en aftale med klublegende Dani Alves, der er spilleberettiget fra januar.

Alves har tidligere spillet i Barcelona i otte år, hvor han var en del af klubbens succesperiode fra 2008 til 2016. Nu er han tilbage, og det skyldes hovedsageligt ham selv.

- Jeg plagede præsidenten meget. Jeg blev ved med at insistere på, at jeg skulle komme tilbage. Jeg fortalte ham, at jeg er i stand til at hjælpe klubben. Klubben har givet mig og min familie alt. Det er en ære for mig at hjælpe i disse hårde tider, så jeg plagede og plagede.

- Og da Xavi blev ansat som cheftræner, sagde Laporta til ham, at nu er Dani Alves dit problem. Og så ringede Xavi og sagde, han regnede med mig, forklarer Alves på et pressemøde onsdag.

Brasilianeren er den første tilføjelse til FC Barcelona, siden klublegenden Xavi Hernandez for nylig overtog roret efter Ronald Koeman.

De to spillede sammen i syv år hos FC Barcelona frem til 2015, hvor Xavi tog til Qatar.

Den 38-årige brasilianer har på samme pressemødet offentliggjort, at han skal bære nummer otte på ryggen.

Dani Alves tog til Juventus efter sin tid i FC Barcelona, inden turen gik videre til Paris Saint-Germain og São Paulo i hjemlandet. Her var han i to år, indtil han forlod klubben før tid i september på grund af manglende løn.