Fodbold

OB ærgrer sig - så nu har de planlagt hyldest til Høgh

Lars Høgh hørte ikke fra OB, da det kom frem, at han havde kræft. Det er formanden for den fynske klub ked af.

Når OB fredag aften løber på banen til Superliga-kampen mod Viborg FF, vil det kræftramte klubkoryfæ Lars Høgh være i centrum.

Det skriver Sport Fyn.

Den tidligere målmand er aktuel med bogen "Der er antal på alt".

Her skriver han, at hilsnerne strømmede ind, da han fik erklæret kræft i bugspytkirtlen i sensommeren 2018. Men OB hørte han ikke fra.

Klubbens bestyrelsesformand, Niels Thorborg, ærgrer sig over forløbet i dag.

- Det er jeg oprigtig ked af, og jeg ville ønske, at vi havde håndteret det bedre. Lars Høgh har haft en enorm betydning for OB, og han er en af de største i klubbens lange historie, siger Niels Thorborg til Sport Fyn.

Høgh forklarer, at han først hørte fra OB, da klubbens kommercielle chef, Jack Jørgensen, kom forbi ved juletid.

- OB's fans var der i den grad også med bannere og hilsner, men jeg måtte bare konstatere, at jeg ikke hørte et ord fra klubben. Igennem hele perioden efter offentliggørelsen af min diagnose, hvor det strømmede ind med de sødeste tilkendegivelser fra nær og fjern og hilsner i tusindvis, fik jeg ikke så meget som en sms fra min gamle klub, skriver Høgh i bogen.

Banner og sang planlagt

Lars Høgh har efter en forværring af sygdommen fået at vide af lægerne, at han kun har måneder - ikke år - tilbage at leve i.

Han tilbragte hele sin karriere i OB, hvor det blev til 817 kampe. Antallet er også baggrunden for et af de tiltag, som den fynske fodboldklub har forberedt til fredagens kamp.

En sang vil begynde på tribunerne, når der er spillet 8 minutter og 17 sekunder af opgøret.

- På banen ligger der et stort banner med Lars Høgh. Det er svært for mig at tale om det, for han har betydet så meget i mit liv også, så det er med følelserne uden for tøjet, at vi gør alt det her, siger Jack Jørgensen.

62-årige Høgh deltog tirsdag i en bogreception i København. Her kiggede landstræner Kasper Hjulmand og landsholdslegenden Peter Schmeichel blandt andre forbi.