Fodbold

Fremtiden bekymrer Peter Møller

Det går forrygende for Danmarks bedste A-landshold. Spørgsmålet er, om det kan blive ved.

Sejrene flyder i en lind strøm, og bølgegangen i dansk fodbold overgår det meste.

Men trods fantastiske resultater sidder DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller, alligevel med en vis bekymring. Han føler sig ikke sikker på, at Danmark kan fastholde den nuværende placering i verdenstoppen, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg er meget optaget af og bekymret for, om vi kan fastholde vores position. Det er vigtigt, at vi investerer i infrastruktur og får et sted, hvor alle vores landshold kan træne, siger Peter Møller til Ekstra Bladet.

Møller og resten af DBU ønsker sig et nationalt træningscenter, som de har det i efterhånden rigtigt mange lande. England, Holland, Irland for bare at nævne nogle, der er over, på niveau og under Danmark på verdensranglisten.

I 2018 præsenterede DBU sine visioner for et storstilet projekt i samarbejde med Syddansk Universitet i Odense, og to år senere var dette en del af en ny visionsplan. Men gravemaskinerne er endnu ikke kørt i stilling, og det kan på sigt betyde, at danske fodboldtalenter overhales, frygter Peter Møller.

Suveræne landshold

Mens snakken om et nationalt træningscenter for alle landsholdene har stået på, har både herrelandsholdet og kvindelandsholdet brilleret på banen. ´

I 2021 nåede herrelandsholdet helt frem til semifinalen ved EM, mens kvalifikationen til VM blev sikret med ni sejre i ti kampe. Holdet ligger nummer 10 på verdensranglisten.

Kvindelandsholdets EM-slutrunde er skubbet fra 2021 til 2022, hvor sølvet fra 2017 skal forsvares. I VM-kvalifikationen har holdet vundet de fire første kampe med en samlet målscore på 28-1. Kvindelandsholdet ligger nummer 15 på verdensranglisten.